Innvandrere, antirasisme

La Fozia og Abbas få bli

La Fozia og Abbas få bliFozia og Abbas Butt kom til Norge 3 og 4 år gamle for 20 år siden sammen med sin mor. Moren er hjertesyk og barnevernet griper inn og plasserer barna i fosterhjem. I redsel for å miste omsorgen for dem tar hun de små barna med til Pakistan i 3 ½ år. Dette får fatale følger for henne og barna.

Hun mister oppholdstillatelsen, blir tvangssendt ut av Norge og dør i Pakistan i 2007. Søskenparet er i mellomtiden oppvokst i Norge og har sitt nettverk her. De arbeider og går på skole. Nå skal de ut av Norge, tvangssendes til et land de frykter og som de ikke har tilknytning til etter å ha vært i Norge i 17 år. I dag sitter de som statsløse i asyl i Holmlia kirke.

Jeg mener det er feil å sende dem tilbake, og at de nye reglene i Utlendingsloven (A§21b): ”Ved vurderingen av sterke menneskelige hensyn etter
utlendingsloven A§8 annet ledd, skal barns tilknytning til riket tillegges særlig vekt" bør benyttes, slik at Fozia og Abbas får opphold i Norge. Her har de vokst opp og her har de hele sitt sosiale nettverk. Utlendingsmyndigheter og ansvarlig statsråd bør skjære igjennom.

Les mer om saken her
Les Nordstrand Blad

Kommentarer   

0 #1 Totning! 06-08-2009 11:20
Sterkt uenig! Send de HJEM NÅ!
0 #2 Brutalus 06-08-2009 17:35
Hva er det med venstresidens sympati for disse menneskene?


"Dømt for vold
Abbas Butt ble i 2003 dømt for grov vold, et tilfelle av heleri, besittelse av 0,2 gram hasj og uttak av penger fra annen manns konto. For dette ble Abbas dømt til 75 dagers fengsel.
Abbas ble i 2007 dømt til ett års besøksforbud mot en familie.
Politiet begrunnet besøksforbudet med at Abbas ved tre anledninger oppsøkte et av familiemedlemme ne, slo henne og var truende. Han skal ha dratt henne inn i en bil og kjørte henne til Spydeberg.

Dagen etter skal han ha oppsøkt fornærmede, hennes mor og søster.

Han ble vartektsfengsle t i to uker i forbindelse med denne saken. Fornærmede har anmeldt Abbas Butt en rekke ganger for vold, trusler og frihetsberøvels e. Alle disse sakene ble henlagt på grunn av bevisets stilling."

www.nrk.no/.../1.6557650
0 #3 Brutalus 06-08-2009 17:39
Virker som en kjernekar dette her gitt.


"Mens en støttegruppe vil at Abbas Butt (21) skal få bli i Norge, bærer en kvinne (20) voldsalarm for å beskytte seg mot ham.

- Hvis han er her i Norge, så kommer ikke jeg til å leve lenge. Får han bli i landet, så er det jeg som må flykte utenlands. Men jeg er født her. Jeg er norsk statsborger, sier den 20 år gamle kvinnen til Nettavisen.

Livredd familie
I 2007 er Abbas Butt igjen i politiets søkelys. Han er siktet for trusler mot en 20 år gammel kvinne, samt for brudd på besøksforbudet overfor kvinnens mor. Han er anmeldt 12 ganger av kvinnen og hennes nærmeste familie. Anmeldelsene gjelder frihetsberøvels e, trusler, skremmende atferd og gjentatte brudd på besøksforbudet overfor kvinnen, hennes søster og mor.


nettavisen.no/.../...
0 #4 Venn og støttespiller 07-08-2009 02:21
Nettavisen hadde ikke gjort grundig research da de skrev denne artikkelen! Alle forhold er henlagt da jenta, hennes søster og deres mor ble tatt i løgn gjentatte ganger i avhørene.

Det er ikke rart at kvinnens mor anmeldte gutten; Hun hadde lånt 10 000,- av han bak ryggen til sin mann. Da Abbas oppsøkte henne for å få pengene gjentatte ganger anmeldte hun han. Abbas dro på politistasjonen for å anmelde dem for falsk anklagelse. Det var HER det såkalte bruddet på besøksforbudet ble gjort. Moren var på politistasjonen og dette ble sett på som at Abbas hadde oppsøkt moren der. Hvem i all verden går å oppsøker en person på politistasjon.

Videre kommer det ikke fram i artikkelen at jenta og Abbas har vært samboere, noe jenta nektet for. Abbas hadde heldigvis leiekontrakten.

Så kan man spørre seg hvorfor jenta har nektet for dette. Jo, fordi forholdet var aldri akseptert av faren til jenta. Det ble holdt skjult i lengre tid, og da han oppdaget det ble det rabalder. Det er vel kjent for enhver at forholdet mellom pakistanere og indere er litt anspent.Familie n vil på død og liv få ut Abbas fra landet da han har brakt "skam" ovenfor familien. Jenta kan aldri gifte seg på nytt så lenge Abbas er i landet. Denne artikkelen er rene "se og hør" artikkel. Jeg kjenner både jenta og Abbas og vet godt hva som er sant eller ikke. Det er skammelig hvordan familien misbruker den sårbare situasjonen søskenparet er i!

Da Abbas ble dømt for vold i 2003 var han 16 år gammel. En slosskamp gutter mot gutter. Han hadde dessverre 0,2 g hasj i lomma da han ble pågrepet. Ikke kom her og fortell meg at hasj er noe som er unormalt blant ungdom å prøve. Dessverre blir dette fremstilt på en måte som at Abbas er en notorisk kriminell. TULL OG TØYS! Abbas er en av de snilleste og mest intelligente gutten jeg vet om. Han har gjort noen dumme ting for mange år tilbake da han levde i god tro om at hans opphold var i orden. Dette er noe han har sonet for og har lagt bak seg!

Fozia og Abbas har ikke mistet oppholdstillate lsen pga det som ble gjort i 2003. Saken deres er langt mer komplisert enn det. Dessverre finnes det idioter som sluker alt de leser rått uten å sette seg grundig i saken!!!!
0 #5 støtte og nær venn 16-08-2009 17:43
Et søskenpar sitter i kirkeasyl etter nesten 20 år her hjemme etter å ha mistet oppholdstillate lsen fordi deres nå avdøde mor gjorde noe galt da de var små.
1.september har Fozia og Abbas tilbrakt 5 måneder i Holmlia kirke. 24 og 23 år gamle og nøyaktig 20 år etterat de ankom Norge med mor i 1989, var det den eneste muligheten til fortsatt å få være hjemme i Oslo,hvor de har bodd på kjent adresse i bydelen hvor kirken ligger.
På Holmlia har de gått i barnehage,på barne-og ungdomsskole, fått sin kulturelle, sin språklige og personlige utvikling,her har de sitt nettverk,sine venner og sin familie(mors bror med familie og mors søster med famile)!
Her har de levet i kjente og vante omgivelser blant mennesker som bryr seg om dem, er glade i dem og som de kan stole på.
Det eneste de har i opprinnelseslan det er biologisk far som de ikke har sett
på minst 13 år og som ikke har vist interesse for,eller tatt kontakt med
dem i løpet av disse årene!
Hvordan kan samfunnet mene at denne mannen er tilknytning god nok til å sende Abbas og Fozia hjemmefra etter
så lang tid?
Hvorfor skal de sendes til ham nå som
søsknene er voksne og behovet for en omsorgsfull og tilstedeværene pappa ikke lenger er tilstede?
Mor og mormor er døde, eventuelle slektninger på farssiden har de aldri
møtt,og alle forstår at de ikke har noen venner i et land de ikke kjenner.
Slektningene på morssiden er den eneste familien de har, og de bor her i Oslo!
De besøker Fozia og Abbas hver kveld,
har med mat og det de måtte trenge, ikke minst omsorg!
Jeg forutsetter at søskenparets forhistorie er kjent av bypolitikeren.

Undertegnede har blitt godt kjent med Fozia og Abbas,to svært sterke, intelligente og meget sympatiske unge
mennesker som nå er urolige og engstelige for sine videre skjebner.
Jeg har utallige samtaler med Abbas bak meg;en reflektert,oppv akt og hyggelig ung mann. At han har sonet 51 dager (2/3) av en dom på 75 dager har fulgt ham ...og søster Fozia som et mareritt
siden dommen for 6 år siden. Abbas har for lengst innsett hvor usympatisk og stygt det var det han,sammen med andre
unge gutter,var med på den gangen,og han angrer nå hver eneste dag.De andre
har også sonet for ugjerningen,men til forskjell fra Abbas, er de andre ferdigsonet og lever nå som de selv har valgt uten at fortiden forfølger dem. For Abbas, og også for Fozia blir denne dommen trukket fram og brukt mot dem gang på gang, og Abbas blir omtalt som notorisk kriminell ved nesten hver anledning når saken deres kommer opp i mediene. Fozia,som er nært knyttet til broren(og omvendt og selvfølgelig),h ar aldri gjort noe kriminelt,men hun blir aldri nevnt av menneskene som vil hive
søskenparet ut av landet. Vi forstår grunnen til det; det finnes intet negativt å si om Fozia eller bruke mot henne!
Abbas har i tillegg et samboerskap bak seg med en indisk jente som blir brukt mot ham for alt det er verdt. Familien hennes har vikarierende motiv for å bli kvitt Abbas og her er det mye grums, vennligst les forrige kommentas fra venn og støttespiller som kjente begge sider. Vi som har vært til stede i tingretten og lagmannsretten da saken mot UNE var oppe i 2008 har fått med oss hva det ble igjen av alle beskyldningene fra denne familien.
Vi er mange i Norge som ikke ønsker et
slikt samfunn som Brutalus og Totning vil ha;et egoistisk og hjerteløst samfunn hvor medmenneskeligh et blir et fremmedord.

Legg til kommentar