Innvandrere, antirasisme

Vi er alle asylsøkere

Vi er alle asylsøkereDet du gjør mot de minste blandt oss, gjør du mot meg – sier Jesus og Muhammed og alle Guder som vil en god verden. Det vi gjør mot asylsøkerne gjør vi mot oss selv. Når vi behandler asylsøkerne umenneskelig, blir vi selv umennesker. Vi ødelegger vår egen humanitet. Vi har både gener og guder som påbyr mennesket å gjøre Det gode, å hjelpe hverandre i nød, å skape og dele verdighet. Dette fond av å ville hverandre vel er den mest verdifulle kapital et land kan ha. Derfor, for å beskytte vår menneskelighet, må vi ha en human asylpolitikk, heter det bl.a. i Per Fugellis appell foran Stortinget i dag.


Vi er alle asylsøkere. Appell fra Per Fugellli, lørdag 12. september klokken 14.00 foran Stortinget

Det du gjør mot de minste blandt oss, gjør du mot meg – sier Jesus og Muhammed og alle Guder som vil en god verden.

Hvem er de minste blant oss i Norge i dag? Det er asylsøkerne. De har mistet alt, unntatt Håpet. Håpet kommer de hit med. Hvordan møter vi dem? Ikke som mennesker, men som fremmedlegemer. Det norske hus åpner ikke døren med ordene: Velkommen, dere har sultet og tørstet lenge etter trygghet og rettferdighet – kom inn. Asylsøkerne kommer til et kaldt land. Et av Norges største asylmottak ligger i Vadsø hvor isvindene fra Barentshavet og det arktiske mørket sender et signal ut i verden om at: Her er ondt å være. Fremskrittspartiet byr på varmere land. Rasistene i FrP vil flytte asylmottakene til de fattigste landene i Afrika, så vi kan ha vår hvite hud og hvite gud og sorte olje i fred. Men FrP er ikke alene om å gjøre asylsøkerne til fiender. VG, TV2, politikere i Høyre og Arbeiderpartiet stempler snylter, forbryter, mulig terrorist i pannen på asylsøkerne. Slik fører de frykt og menneskekulde inn i Den norske folkesjelen.

Hvorfor er det farlig?

Fordi det du gjør mot de minste blant oss gjør du mot meg. Det vi gjør mot asylsøkerne gjør vi mot oss selv. Når vi behandler asylsøkerne umenneskelig, blir vi selv umennesker. Vi ødelegger vår egen humanitet. Vi har både gener og guder som påbyr mennesket å gjøre Det gode, å hjelpe hverandre i nød, å skape og dele verdighet. Dette fond av å ville hverandre vel er den mest verdifulle kapital et land kan ha. I Norge har den humanistiske kapitalen vært stor. Det er den vi har bygget Velferdsstaten med. Nå går denne kapitalen ned. Den umenneskelige måten vi behandler asylsøkerne på forherder oss. Den kan gjøre oss mer nådeløse, også mot hverandre. Da kan vi alle komme til å leve under en hardere himmel. For vi er alle asylsøkere, hver og en her til stede, er asylsøker gjennom livet. Asyl betyr fristed, et sted uten dom, et sted det fattige eller syke mennesket kan få hjelp og omsorg. Hver og en av oss vil komme i den situasjon at vi trenger asyl i betydningen en helsetjeneste som tar seg av deg når du er syk, asyl i betydningen en trygd hvis du mister jobben, asyl i betydningen familie og venner som henter deg opp når du er på bånn.

Derfor, for å beskytte vår menneskelighet, må vi ha en human asylpolitikk.

Vi må aldri glemme at det vi gjør mot de minste blant oss gjør vi mot oss selv.

Kommentarer   

#1 Tamilsangam.no 12-09-2009 11:47
Tamilsangam i bergen og hodaland takker deg.
Mvh
www.tamilsangam.no
#2 cigaal 12-09-2009 12:50
Jeg skal ta meg en tur til stortinget. Det er alltid interessant å høre hva Dr. Fugelli sier. Forslagene fra noen i arbeiderpartiet om internering var veldig merkelig. FRP har bare en valg parole, siden den gang de hadde en mandat i stortinget, fremmedfrykten.
#3 Erik 12-09-2009 20:36
Takk for god tekst. Å stille spørsmålstegn ved vår egen humanitet bør være et kontinuerlig individuelt og samfunnsmessig spørsmål. Det er når vi slutter å forholde oss kritisk til dette spørsmålet - og tar vår egen tilværelse og antatte godhet som en selvfølge - at spørsmålet blir enda viktigere.

Lykke til på Mandag!
#4 Jan Hoseth 12-09-2009 20:40
Vi humanister er enige med deg.
#5 Atilla Amir Iftikhar 12-09-2009 20:46
Respekt for menneskesynet ditt, Ivar!
#6 Nayab Sarah Shehrezad 12-09-2009 20:49
Og så har jeg funnet min helge status her på facebook:-) Knallbra!
#7 Belinda E. Kjernli 12-09-2009 20:50
Nydelig skrevet! :-)
#8 Arild Knutsen 12-09-2009 20:50
Veldig bra! :-)
#9 Kari Gladtvet 12-09-2009 20:52
Det var fint perspektiv på en lørdagsmorgen.
#10 icar 12-09-2009 22:44
For noe vås!

Jeg har reiste over hele Norge, heiket fra Kristiansand til Hammerfest, fra Oslo til Bergen...jeg har aldri folt noe rasisme.

Uten å ha noe spesiel utdannelse, bare den siste året har jeg skiftet 3 ganger jobber....

Slik som muslimer gjør, dere prøver å få Nordmenn til å føle seg skitten.

Når det gjelder mohamed, du har ikke samme oppfatning om ham som araberne har. Dem sier (begrunnet i koranen) tving alle til islam., den som ikke vil drepe dem!

Jeg hopper over til nyheter i den arabo muslimske verden. Det er ikke med bolsjevik pressen at Nordmenn får slik informasjon.

Jeg har ikke hatt tid til å gi dere nyheter om hvordan kadafi behandler flyktninger fra Somalia og Eritrea. Så, her er en link med video www.educationsansfrontieres.or g/.../.

I fjor så vi Marokkos myndigheter som forlot flyktninger mdit i ørken, uten mat og drikk..Den islams vidunderlig verden!

Men i Egypt, politiet tror virkelig at de er på opplæring for leirdueskyting og regelrett slakter sudanske flyktninger som flykter massakrene(begå tt av hvem?) i Darfur som prøver å dra til Israel. Den jødiske staten mottar hundrevis av sudanske flyktninger. Endelig, Amnesty International reagerer på disse Egyptisk forbrytelsene : “Nok er nok!”. lefigaro.fr/.../...

Dagen nyhet fra islam vidunderlig verden:Her er paragrafen av den algeriske straffeloven som kan sende folk i fengsel, bare for å ha fått seg noe å spise under Ramadan:

"Art. 144a 2. - Skal bli straffet med fengsel i tre (3) år til fem (5) år og en bot på 50 000 Da 100 000 Da, eller en av disse straffer, enhver person som fornærmer profeten (fred være med ham) og Guds budbringere eller benekter dogmer eller læresetninger av islam, enten ved hjelp av å skrive, tegne, påstander eller annen måte.

Hvert år , befolkningen blir minnet om den loven ved å arrestere noen (nesten alltid Kabyler).

Her er den årlig vitnemål: "Det er politikammeret i Draria den mareritt begynte for Djamila og hennes fetter. Politiet prøvde først å hevde at hennes fetter drakk alkohol på parkeringsplass en i Ben Aknoun. Så de anklaget dem for å være «elskere». De spurte min fetter på en veldig tøff måte på det faktum at han ikke faster under ramadan, forteller Djamila. Politimesteren får dem å undertegne en protokollen på arabisk der det ble nevnt at den unge kvinnen og hennes fetter spiste i den offentlige plassen foran fotgjengere. Djamila, som verken kan snakke eller lese arabisk, undertegnet uten å vite hva det var.

www.elwatan.com/.../.


Hva i alle verden har sosialismen med religioner å gjøre????
#11 Trine Eklund 13-09-2009 10:56
Stor TAKK til Per Fugelli for at han stadig minner oss om vår plikt og ansvar til å utøve en human adferd overfor alle mennesker på jord, ikke bare en egotrip for oss nordmenn/europe re. Det er trods alt den hvite manns adferd gjennom århundrer som skaper de store flyktnigestrømm ene i dag, med vår krigføring og oppkjøp av 3. verdens naturgoder.
Vi skylder verden respekt og annerkjennelse
#12 Younus Sultani 13-09-2009 11:45
Nå tar du feil Ivar. De minste må betale en form for skatt for kunne leve på områder som hørte til Mohammeds tilhengere. Verden til Mohammed og Jesus var basert på fordommer. Ellers er jeg enig med deg er mot den umenneskelig asyl politikken her i Norge.

You have no rights to post comments