Innvandrere, antirasisme

Asylaksjonen. En mail fra et SV-medlem

Asylaksjonen. En mail fra et SV-medlemJeg får mange mail, og en av dagens mailer er fra Linn som bl.a. skriver:

"Hei Ivar, du som alltid står på og sikkert har et godt nettverk i partiet. Nå må vi ta noen grep i forhold til gårsdagens asylaksjon. Hva i all verden er det som skjer?

Jeg vet dette er justisministerens bord men herregud - her må man bruke de kontakter man har. Gårsagens asylaksjon tok helt fra meg nattesøvnen. Hva slags land er vi som river 5-åringer ut av senga midt på natten og setter dem på en buss med halve familien? Jeg ser ned på min egen femåring og klarer knapt puste.

Barn som har bodd her lenge og blitt en del av et lokalsamfunn bør ikke rives løs derfra og sendes til en uviss skjebne bare fordi man ønsker å sende et signal til potensielle asylsøkere. Mennesker skal aldri brukes som middel, sa Kant, og det er jo en filosofi vi burde lytte til. "

Jeg skjønner - og deler - fortvilelsen.
Dette er ikke den asylpolitikken SV står for. Her trengs det er bred mobilisering, både av fagfolk og oss mange som ønsker at et av verdens rikeste lønn skal ha en human og raus asylpolitikk overfor dem som flykter fra krig og forfølgelse.

Tar veldig gjerne i mot kloke innspill og synspunkter under.


Mailen fra Linn:

"Hei Ivar, du som alltid står på og sikkert har et godt nettverk i partiet. Nå må vi ta noen grep i forhold til gårsdagens asylaksjon. Hva i all verden er det som skjer?

Jeg vet dette er justisministerens bord men herregud - her må man bruke de kontakter man har. Gårsdagens asylaksjon tok helt fra meg nattesøvnen. Hva slags land er vi som river 5-åringer ut av senga midt på natten og setter dem på en buss med halve familien? Jeg ser ned på min egen femåring og klarer knapt puste.

Jeg kan ikke lenger støtte dette regjeringsprosjektet - men - mens det er mitt problem og min avgjørelse - håper jeg du kan ta med deg inn til partiet dette når det gjelder mindreårige asylsøkere:

Forskriftsbestemmelsen fra 2007 sier at man skal legge særlig vekt på barnas tilknytning til Norge. Som du vet skulle denne forskriften gjøre det lettere for lengeventende barn å få oppholdstillatelse på humanitært grunnlag, men blir i dag praktisert på en urimelig restriktiv måte av Utlendingsnemnda.

Barn som har bodd her lenge og blitt en del av et lokalsamfunn bør ikke rives løs derfra og sendes til en uviss skjebne bare fordi man ønsker å sende et signal til potensielle asylsøkere. Mennesker skal aldri brukes som middel, sa Kant, og det er jo en filosofi vi burde lytte til.

Det er ufattelig at dette kan skje (og som en viss annen politiker ville si) - i verdens rikeste land. Jeg fatter ikke at SV kan være en del av et regjeringsprosjekt som driver denne type deportering - folk sendes jo til et land de kanskje aldri har vært i og ikke har noen rettigheter i (Stornemnda 2006).

Lykke til.

Linn"

Følg meg på Twitter eller Facebook

Kommentarer   

#1 Bente Eide 12-09-2010 15:45
‎5-åringer ut av senga midt på natten og setter dem på en buss med halve familien? Den er ikke riktig vel? Hvorfor brukes det alltid barn når noen skal legge fram sitt synspunkt i saker. En 5 åring vil greie seg bra i hjem landet også om barnet blir tatt vare på av familien.. det er det som teller for barn.??
#2 Anka Nordenborg 12-09-2010 15:46
Bente: Da syns jeg du skal lese denne artikkelen:
kurl.no/jv7p
#3 Berit Berntsen 12-09-2010 15:56
Denne saken er ikke bra. Og måten det gjøres på er uforståelig og sterkt kritikkverdig.

Men forstå meg rett her.
I forlengelsen av saker som gjelder folk fra mindre farlige/ufarlig e områder, oppstår noen dilemma. Spesielt om de har vært her lenge. Det handler om dem som med rette får vern her og dem som ikke har rett til det.
Vi blir glad i folk vi kommer nær og som ikke lenger kun er tall.
Å dele familier har jeg aldri forstått.
Men iblant ser jeg at mennesker må sendes ut fordi de er her på feil grunnlag.
Mange fra f.eks Russland som kommer som økonomiske flyktninger skal ikke beskyttes på samme grunnlag som de som er i reell fare i hjemlandet.

Det kjennes i hjerterota, men når skal det avgjøre og når ikke..?
#4 Anka Nordenborg 12-09-2010 15:57
Når det er barn med i bilde f. eks! Det er nedfelt at de skal ha et speiellt vern!
#5 Bente Eide 12-09-2010 15:58
Sant Anka..:-)
#6 Anette Bringedal Houge 12-09-2010 16:00
Jeg er enig med Linn. For mange av barna det her er snakk om, er Norge hjemlandet. Det er uakseptabelt å bruke barn for å statuere skrekkeksempler for potensielle asylsøkere og for å presse frem frivillige returer. Barns selvstendige rettigheter er visst ikke så viktige likevel, og langt mindre like for alle barn.
#7 Anka Nordenborg 12-09-2010 16:02
Barnekonvensjon en her:
kurl.no/HeGA

Det skal vel godt gjøres å si at dette var til barnets beste. Sendt tilbake til et sted de ikke har noen tilknytning til . Ingen slektninger, ikke noe sted å bo osv. Men han fikk med seg fotballen sin, lissom!
#8 Berit Berntsen 12-09-2010 16:11
Barn skal ha et spesielt vern.
Men et barn kan likevel ikke rettferdiggjøre at alle som søker får opphold.
Og jeg sier ikke jeg er enig i behandlingen her, kun at det oppstår noen dilemma..
Mitt største ankepunkt er tidsperspektivet.
Dersom offentlig sommel (altså ikke problemer med å skaffe info om familien fra hjemlandet, som også må tas hensyn til forøvrig), er årsaken til at familien er blitt her lenge, bør de få opphold på humanitært grunnlag langt oftere.
#9 Anka Nordenborg 12-09-2010 16:13
Her litt om det offentlige sommelet:
kurl.no/Cwfs
Noen har vært på vent her i 17 år fordi de er ureturnerbare. I andre land har de derfor fått innvilget opphold på humanitært grunn. Men altså ikke i Norge. Sørgelige saker!
#10 Anka Nordenborg 12-09-2010 16:15
Ikke misforstå meg, Bente! Jeg sier ikke at du er en fæling! Derimot syns jeg Storberget har en helt forferdelig tolkning av hva som er såkalt human asylpolitikk! Når han ikke engang vil ta til seg FN`s anbefalinger syns jeg det ligner mer og mer på en slags form for stormannsgalska p!
#11 Berit Berntsen 12-09-2010 16:34
UFF JA, Anka. Grusomt!
DE såkalt "ureturnerbare" er jo en gruppe for seg og bør behandles deretter.
Mangler de papirer fordi de har kastet dem, fordi de ikke rakk få dem med seg eller fordi de vil skjule sin identitet av ulike grunner..?
Også her mener jeg det må gjelde en kortere tidsgrense. At vi bare må erkjenne det ER problematisk, iblant uløselig, og finne bedre løsninger for folk.
Tror det ligger mye signal-giving i disse sakene. Norsk asyl-politikk er mer kjent i utlandet enn her. En uke etter at en ny praksis er innført, kjenner folk til den på gata i Somalia, Aten og Midtøsten. Det er nok noe av årsaken til at antall asylsøkere har sunket. Nok et dilemma, fordi det også vil ramme reelle flyktninger. De vil vegre seg enda mer for å legge ut på en allerede farefull reise.
På ett område mener jeg det har vært et gode:
Antall mindreårige enslige flytktninger fra Afghanistan har sunket. Tross alt mener jeg unger har det best hos sin egen familie.. Om det er mulig..

Det burde også være en menneskerett å ha statsborgerskap . Om folk er statsløse bør andre land trå til og sikre dem.
#12 Anita Hillestad 12-09-2010 18:56
Jeg blir flau og skamfull over å bo i et land med en slik politikk hvor vi alle bare aksepterer dette. Vet ikke hva som kan gjøres, sympatidemoer for eksempel? Nok er nok snart?
#13 Berit Berntsen 12-09-2010 18:57
Det er flertall i landet for en restriktiv politikk på dette området. Da er det opinionen som må endres like mye som politikken.
#14 John Persen 12-09-2010 18:57
I valget mellom en human asylpolitikk og redusere veksten i FrP, velger Ap å føre FrP-politikk på dette området. SP og SV følger etter som to lydige lamm.
#15 Berit Berntsen 12-09-2010 18:58
enig John. Ssamtidig skal en ikke se bort fra at denne politikken også hjelper regjeringsparti ene. Færre inn i landet betyr færre tiltak, mindre å tenke på og penger spart.
#16 Malik 12-09-2010 21:34
Den rødgrønne regjeringen fortjener Nobelsprisen i hykleri.

Og i like måte bør de sosialistiske avisene våkne opp og begynne med å ta oppgjør med denne regjeringen.

Tvangssending av barn, kolonisering av innvandrere sak og ting ved å plassere korrupte innvandrere i ulike utvalg, stigmatisering av innvandrere i skoler ved å motivere feil ”diagnostiserin g” av 1. 2. og 3. generasjon innvandrerbarn.

Les dette: shaziasarwar.wordpress.com/... /...

Jeg bekymrer meg at fra og med neste valg skal det bli borgelig regjering i neste 30 årene pga av inkompetente og fortvilete SV og Arbeiderparti politikere.
#17 Anka Nordenborg 13-09-2010 01:35
Dette er hva ordførern i Vadsø sier om å miste 22 innbyggere som er godt integrert i bygda der!
kurl.no/4IL

You have no rights to post comments