Innvandrere, antirasisme

Carl I. Hagen gjør det igjen!

 Carl I. Hagen gjør det igjen!"Skal vi gjenta det gamle politiske mønsteret og gå løs på Carl I. Hagen (Frp) fordi han har kommet med ufølsomme uttalelse om terrorhandlinger i Oslo og på Utøya? Er ikke det Hagen ønsker med slike utspill – mer mediaoppmerksomhet for sine synspunkter?  Det er viktig at vi følger med på Carl I. Hagens utspill og arresterer ham på det når han baserer sin politiske retorikk på faktafeil.

Men det er enda viktigere å bevege seg videre og fokusere på egen, alternativ politikk. Lærdommen fra 22/7 er å bevisstgjøre velgere at verdiene som frihet og demokrati er knyttet til respekt for andres følelser, mangfold, likeverd og menneskerettigheter. Det er et verdig valg og politikerne har ansvar for å avdekke ideologiene som innsnevrer disse verdier," skriver gjesteblogger Fakhra Salimi fra MIRA-senteret.


Carl I. Hagen gjør det igjen!

Av Fakhra Salimi, leder av MIRA - Ressurssenter for innvandrer ogf flyktningkvinner


Skal vi gjenta det gamle politiske mønsteret og gå løs på Carl I. Hagen (Frp) fordi han har kommet med ufølsomme uttalelse om terrorhandlinger i Oslo og på Utøya? Er ikke det Hagen ønsker med slike utspill – mer mediaoppmerksomhet for sine synspunkter? 

Carl I. Hagen titter på oss fra de fleste avisenes første sider. Han angripes hardt for å mislede sine velgere med faktafeil og hans siste utspill om terrorangrepet i Oslo og massakren på Utøya har vakt sterke reaksjoner blant alle politiske partier og samfunnsaktører. Dette har Hagen gjort i mange valgkamper tidligere. Jeg vil påstå at slike utspill er del av en taktikk Carl I. Hagen bevisst bruker for å få oppmerksomhet om sin egen person, og for å sørge for at debatten alltid handler om Fremskrittspartiet og deres politikk. 

Det er viktig at vi følger med på Carl I. Hagens utspill og arresterer ham på det når han baserer sin politiske retorikk på faktafeil. Men det er enda viktigere å bevege seg videre og fokusere på egen, alternativ politikk. Lærdommen fra 22/7 er å bevisstgjøre velgere at verdiene som frihet og demokrati er knyttet til respekt for andres følelser, mangfold, likeverd og menneskerettigheter. Det er et verdig valg og politikerne har ansvar for å avdekke ideologiene som innsnevrer disse verdier.  

Carl I. Hagens er en rutinert politiker. Men han er mer enn det; han er en erfaren ringrev innen politikken som vet hvilke knapper han skal trykke på – og ikke minst når - for å dreie den offentlige debatten tilbake til å handle om hans og Frps politikk. Vi må derfor passe oss for ikke å bli hans marionetter som danser etter hans pipe. Det er viktig å følge med på hans utspill, og ikke minst må vi avsløre ham når han presenterer misvisende tolkninger av fakta. Men diskusjonen framover kan ikke handle bare om en reaksjon på Carl I. Hagens utspill. Vi som velgere har rett til å vite hva de andre partiene har å tilby alternativt til Fremskrittspartiet. 

Norge er et mangfoldig samfunn og mangfoldet er her for å bli. Debatten nå må handle om hvordan denne sameksistensen faktisk kan styrke norske lokalsamfunn. Hagen er blant dem som har kommet med uttalelser som har bidratt til å polarisere lokalsamfunn. Dette kan ikke seriøse debattanter lenger være med på. 


Følg Ivar Johansen på Twitter eller Facebook.

Kommentarer   

#1 Øyvind Enoksen 16-08-2011 18:19
Hei, god morgen! Veldig bra at FrP kommer frem i lyset for sine negative uttalelser, dem vet ikke lenger hvordan de skal gjenvinne tilliten! Dermed blir det mer å dumme seg ut! Å sitte i posisjon for å dumpe/nedverdig e og kritisere andre partier har jo ellers vært dem sin agenda på timeplan i alle år! Ikke skjønner jeg at dem en gang fikk stemmer som de faktisk fikk!
#2 Lill-Ann Borgen 16-08-2011 18:21
Utrolig. Får håpe folk er våkne og vet hva de stemmer
#3 Frank Bergli 16-08-2011 18:22
Godt innspill - samme leksa fra Cari I, og så er det media som har missforstått
#4 Haakon 16-08-2011 19:38
Det må da være lov å stille spørsmål ved om det er nødvendig å publisere alle bilder av terroristen!
Og, det skal være en egen kommisjon som skal gjennomgå alle sider ved det som skjedde. Hvorfor skal også politiet gjøre denne jobben? Hvorfor skal 100 politifolk jobbe overtid for å skaffe de svarene kommisjonen kommer med?

Hva gjør disse spørsmålene så gale?
#5 Haakon 17-08-2011 11:34
Hva gjør disse spørsmålene så gale?

You have no rights to post comments