Innvandrere, antirasisme

Fabians innvandrerfengsler.....

Fabians innvandrerfengsler.....Fabian Stang er på førstesida i dagens Aftenposten, og jeg velger å referere kloke reaksjoner fra min Facebook-venn Patricia Kaatee:

"Flott morgen inntil jeg hører ordfører Fabian Stang på radioen fortelle at han vil sperre inn alle asylsøkere fordi de voldtar "våre jenter". For det første, Stang, jeg er ikke jente di. For det andre, Oslo-poliets voldtektsrapport viser at 38 % av gjerningsmennene har norsk landbakgrunn - og 51 % er fra Europa. Foreslår vi nå like godt sperrer inn alle menn. I hvert fall mellom kl 18 fredag kveld og kl 06 mandag morgen. Sånn for sikkerhets skyld.

Med utgangspunkt i Oslo-politiets voldtektsrapport fra mai, som er basert på fjorårets anmeldelser, var profilen på de 5 pågrepne gjerningspersonene for overfallsvoldtekter slik at 2 var svært unge (under 18) og to hadde psykiatriske diagnoser. Inkluderes overfallsvoldtektene der gjerningsperson ikke ble identifisert ble 8 beskrevet som afrikansk/mørkhudet, 5 vestlige/nordiske, og 4 asiatiske. Mulig vi bør sperre inne alle afrikanske/mørkhudede, asiatiske, nordiske menn, samt menn med psykiatrisk diagnose Stang?"

Fabian Stang er jurist, og skal slåss for folks rettsikkerhet ......

Les Fabian Stang i Aftenposten
Les Oslopolitiets rapport
Les også

Kommentarer   

0 #11 Haakon 31-10-2011 12:30
Patricia er åpenbart ikke Fabians jente. Men, med litt velvilje ser man uttrykk som "Gutta våre" bli brukt i f.eks. fotballen. Jeg er ikke homofil og har ikke forhold til noen fotballgutt.
Men - de er gutta våre for det!

Det er mye Patricia ikke snakker om.
Det er gledelig at tallet for etniske nordmenn er 38%.
Det er jo et vesentlig overtall av etniske nordmenn, og når de er lavest på listen tyder det på gode holdninger.
Det er mange europeiske arbeidere i Oslo og pr europeer er nok utfordringene store.
Av de som er av de siste 11% så er det ganske få. Dvs at de har større hyppighet for å voldta og da er det uansvarlig å ikke se på hva som kan gjøres.

Av den triste erfaringen vi har så kan man begynne å trekke litt sluttninger. De som har vært barnesoldater og skjært folk med manchete eller voldtatt hele livet må vi se trenger et annet tilbud enn folk uten traumer.
For det første må befolkningen beskyttes. 100% av overfallsvoldte ktene ( iflg tidligere politirapport) er blant disse gruppen.
Patricia vil ikke snakke om det, men bare om vanlige voldtekter.

At Stang ønsker å låse inne innvandrere uten identitet (hvordan kommer man seg på fly til Norge uten identitetspapir er, foresten???), kriminelle og utviste - det skjønner jeg.
Å sperre inne mentalt forstyrrede på samme måte er ikke greit, de må på institusjoner for å bli friske.
Men - Fabian sier ikke at de skal i fengsel hele hurven og behandles likt heller.
0 #12 Haakon 31-10-2011 12:36
Nå sier Jan Bøler på Nyhetskanalen at de som jukser med ID skal sperres inne.
Tror det er viktig å presisere at det ikke gjelder alle innvandere, men de få som ikke klarer seg i samfunnet eller lurer oss.

Legg til kommentar