Innvandrere, antirasisme

Redd Barna med appell til bystyret om papirløse

Redd Barna med appell til bystyret om papirløseKrystallklar Redd Barna-appell til Oslo bystyre om de papirløse flyktningebarna:

"Barna har ikke valgt sin skjebne, de blir ofre for foreldrenes valg og myndighetenes politikk. Barna har etter flere år i Norge utviklet en sterk tilknytning til Norge, gjennom å gå i barnehage, på skole, fått venner i lokalsamfunnet. Mange av barna er født i Norge og kjenner ikke noe annet land, språk og kultur enn den norske.

Dagens situasjon for de lengeventende barna er uverdig. I overkant av 200 barn har bodd mer enn 4 år av sine liv i et asylmottak i Norge. Dette er fryktelig lang tid for hvert enkelt barn. Redd Barna mener at det må iverksettes tiltak som sikrer en langsiktig løsning for de lengeventende barna og at det settes en grense på hvor lenge et barn kan leve uten avklart status i Norge."

Bystyrets finanskomite sluttebehandler sin innstilling til bystyret på Marianne Borgen og mitt forslag i morgen ettermiddag.

Les Redd Barnas henvendelse til bystyret (Word)
Forslaget vi har sendt fram til bystyret

Kommentarer   

#1 Tom Henning Karlsen 01-02-2012 07:03
Dette er så vanskelig at enkle svar ikke gir en riktig løsning. For hvert enkelt menneske er hver time og dag viktig. For gode løsninger er timer og dager mindre viktig. Det kan være slik at den beste løsningen for et barn finnes i foreldrenes oppvekstmiljø og hjemland, men bare noe lenger fram i tid. SV velgere er ikke entydig i at alt skal løses her i Norge.
#2 Verner Olsen 15-02-2012 18:24
Min eltefelle søkte om forlovelses visa or 9 måntr siden. Og i mellom tiden er vi blitt gift. Hun bor i Indonesia Og har utdannelse og god jobb Jeg bor i Bergen og har også jobb jeg er 57 og hun er 47. Hun får fortsatt ikke Komme til Norge grunnet lang behandlingstid i UDI. Vår sak er kurant og uproblematisk å behandle, men den ligger i kø. HVORFOR STRAFFE MEG OG MIN KONE fordi Jeg ville gifte meg med en utlending. Vi har ikke vært gift før.

You have no rights to post comments