Innvandrere, antirasisme

UDI vil ha oppmyking av innvandringspolitikken

UDI vil ha oppmyking av innvandringspolitikkenUDI mener regjeringens innvandringspolitikk er for streng, og vil ha oppmykingstiltak som skal sikre at flere barn får bli i landet.

UDI-direktør Ida Børresen mener en regelendring er spesielt viktig siden Norge har blitt dømd i den europeiske menneskerettsdomstolen, og fordi Norge har fått en Høyesterettsdom som viser at de norske reglene er brudd på menneskerettighetene.

Jeg heier på UDI, og understreker at en samlet regjering (både Aps, SVs og Sps statsråder) her har et betydelig ansvar. Jeg gremmes når jeg hører Aps statssekretær Lønseth i Justisdepartementet uttaler seg.

Les mer hos NRK

Kommentarer   

#1 Gunn Vigdis Værnes 05-02-2012 22:53
Og hvor er politikerne som vil tale for en oppmykning da? Det er ganske så nedslående at ingen politkere kommer med tydelige motargumenter mot den harde linjen som kjøres nå. Hva slags samfunn er det vi begynner å bli? Hvor AP har tenkt seg hen i dette skal gudene vite.....Hvem er det de søker å behage...? Hvem er det igjen på venstresida for oss å stemme på, når bl.a asylpolitikken er som den er nå...?
#2 astri lindholm 05-02-2012 23:02
Ivar, jeg har sendt omtrent samme kommetar til Marianne på fb, men ikke fullt så utfyllende. Jeg deler selvfølgelig synspunktet, at det er urimelig å sende barn med tvang ut av landet, som har hele sin identitet her. Men jeg ser også en felle her: Hvis vi åpner ukritisk for dette, kan vi da ikke tro at noen barn vil komme til verden, med den hensikt at en forelder,(som vi ikke ville vurdert skulle ha opphold) skal få opphold på grunn av barnet? Kan vi sette et slags "stopp- punkt" her, og si at barn som unnfanges etter en viss dato, ikke er grunnlag for slikt opphold?

Har SV tenkt gjennom denne problematikken, og hva er svaret? Jeg vet jo at mange i SV ønsker at mange skal få opphold, men her er det viktig å skille snørr og barter, og vite hvilken argumentasjon man fører.

Jeg har selv kontakt med en treåring, og tror ikke at et barn på tre år vil ta varig skade av omplassering til en annen kultur, selv om barnet ikke kan språket. Men det avhenger selvfølgelig av at barnet har trygge foreldre, og det er jo selvfølgelig et sentralt spørsmål her. Betyr dette i SVs tolkning, at et barn på 3 år, tolkes som å ha vesentlit tilknytning til vårt land og vår kultur?

You have no rights to post comments