Innvandrere, antirasisme

Krystallnatta

Krystallnatta

I dag er det 9. november, som vil si at det er Krystallnattmarkering. Krystallnatta markeres for å minnes nazistenes overgrep mot jøder i Tyskland i 1938. Rundt 267 synagoger ble brent ned, over 7500 butikker ble vandalisert og rundt 200 jøder ble slått ihjel denne natta for 75 år siden. I tillegg ble mer enn 26 000 jøder sendt til konsentrasjonsleire. På morgenen dagen etter lå det knust glass overalt i gatene fra alle butikkene som hadde blitt ødelagt. Derav navnet Krystallnatta.

I dag ser vi et Europa der høyreekstremisme og rasistiske grupperinger er på fremmarsj. Det er på tide å stå sammen mot denne tendensen. Minne oss selv på hva som kan skje når sånne grupperinger får for mye fotfeste i befolkninga. Og minne oss selv på hvorfor det er så viktig at vi hver dag tar kampen mot rasisme og fremmedhat, hvor enn vi befinner oss.

Jeg oppfordrer alle til å bli med på markering av Krystallnatta. I Oslo arrangeres markeringa av Antirasistisk Senter, Ungdom mot Rasisme og Det Mosaiske Trossamfunn. Det blir fakkeltog fra Jernbanetorget klokken 18.00, og før det er det panelsamtale på Kulturhuset på Youngstorget klokken 16.30.

Kommentarer   

#1 Thor K Johnsen 09-11-2013 09:32
Ei viktig påminning i disse tider hvor intoleranse og rasistiske tendenser ser ut til å gro rundt oss.
#2 Lisbeth 09-11-2013 19:35
Det er en farlig utvikling i hela Europa. En del mennesker ser seg sjelve som mer verd. Har du ikke hatt turen å bli født i et av land i vest så betraktes du av en del som mindre verdt. Egoismen sprer seg, viljen å dele med seg blir mindre. Er skremd av den utvikling som skjer .

You have no rights to post comments