Innvandrere, antirasisme

Flyktninger i Europa: - De har slitt ut sine sko

Flyktninger i Europa: - De har slitt ut sine sko

Det er naivt å tro det er trygt å sende folk tilbake til hjemlandet så raskt etter en krigssituasjon, sier Marit Lund Larsen, tillitsvalgt for de ansatte i IMDI - Integrerings- og mangfoldsdirektoratet. 

Hun mener flyktninger som nå kommer til Norge er sårbare.  – Disse folka har ikke vært bært på gullstol gjennom Europa. De har slitt ut sine sko, og vi ser nå at det er et økende antall kvinner og barn som flyktninger i båt på Middelhavet. Situasjonen er alvorlig, og det er vår plikt å ta imot folk på flukt, sier hun. 

Alle har å tjene på en god inkludering av våre nye landsmenn og -kvinner som  kommer til Norge. – Vi bør alle gripe sjansen til å bli kjent med nye spennende folk og kanskje får du mulighet til å lage samosa, sier hun. Selv har hun hatt mange flotte møter med flyktninger som har lært henne mye.  – Snakk med en flyktning på butikken, på bussen eller hvor som helst.

Les portrettintervju med en godværspadler i storm i NTL-magasinet.

Kommentarer   

+1 #1 Mari Bjørnstad Roer 28-03-2016 06:59
Og Marit overdriver ikke. Hun er den fagpersonen man virkelig lytter til.
+1 #2 sonja lid 28-03-2016 13:25
Hvis vi fokuserte mer på hvordan vi ønsker flyktningene, våre medmennesker, skal leve sammen med oss her i landet, ville kanskje FRYKTEN for de store problemene med menneskestrømme n mot oss reduseres! Og heller øke vår internasjonale evne til å handle rett og rettferdig? Uansett hvilken politikk landet vårt fører, må vi aldri miste det humane av synet!
+1 #3 Else M. Hauan 28-03-2016 15:25
Særdeles viktig at vi behandler våre nye landsmedlemmer på en respektfull og imøtekommende måte. De som sitter i mottak uten kontakt med andre enn øvrige beboere, setter umåtelig stor pris på kontakt med andre i samfunnet vårt. Det koster ingenting å snakke med asylsøkere eller flyktninger, men du får i mangfold tilbake. Hvorfor ikke be noen hjem til deg og lag mat sammen med dem?
0 #4 Trine Eklund 29-03-2016 08:45
Det er trist å være vitne til politikeres kynisme og inhumane innstilling til mennesker på flukt - i Norge som i Europa forøvrig. Å demonisere andre samtidig som frykt og fiendebilder skapes, er ingen klok vei å gå. Kraftig bachlash er ofte konsekvensen

Legg til kommentar