Innvandrere, antirasisme

Tilgivelse....

Tilgivelse....

"De fleste nordmenn som har begått en feil eller to for lenge siden, blir tilgitt av oss andre etter hvert. Det er i nærheten av å være en god nasjonal egenskap etter min mening.

Så til de grader at en mann kan bli olje- og energiminister et tiår eller så etter å ha begått et overgrep. En langrennsløper kan ha kræsjet en bil i sterkt beruset tilstand og fortsatt være nasjonalhelt. En toppsjef kan tilgis for å ha fikset litt på eksamenspapirene og fortsatt lede et statseid gigantselskap. Jeg synes alt dette er ok, for det er menneskelig å feile og gudommelig å tilgi.

Men romsligheten gjelder ikke flyktninger som kan ha fortalt en usannhet for sju eller sytten år siden, om alder eller opprinnelsesland, for å skape seg en fremtid uten at det har gått ut over noen. Et sted må grensen gå, og sannelig gikk den akkurat her. Men det er helt tilfeldig," skriver Ingebrigt Steen Jensen.


Kommentarer   

+1 #1 Kirsti Juvik 21-01-2017 22:51
Bra skrevet. Dette er ikke Norge verdig
0 #2 Per Einar Svendsen 21-01-2017 22:52
Dersom det oppdages etter noen år at en bussjåfør ikke har førekort, bør han beholde jobben?
+1 #3 Unni Løkken 21-01-2017 22:54
Har mannen egentlig gjort noe feil?
Tror faktisk han har bodd i Jibouti sammen med mamma og pappa som somaliske flyktninger, og var han en gutteplugg på 3 da han kom dit så er det naturlig han da villet snakke gebrokkent somalisk og fransk som kompisene i gata eller landsbyen hvor enn disse bodde i Jibouti.
Dermed er det ikke sagt at han har løiet på sin identitet da han som krigsflyktning fra Somalia, et land som har gått i oppløsning, måttet leve et skyggeliv i Jibouti uten rettigheter til flukten gikk videre til Norge.
Og under krig, måtte familien da flykte til Jibouti under falsk identitet for i det hele å komme levende ut av Somalia?
Vet om flere som har gjort det samme: Kjakan Sønsteby krigshelt som løp fra Gestapo til Sverige under falsk navn flere ganger :-)
0 #4 Inger Gogstad 21-01-2017 22:56
...men er det OK å sitte på TV og grine og lyve om de såkalte falske og stygge beskyldningene mot samme olje- osv minister og hans oppførsel på partimøte?
+1 #5 Elin Gerrard 21-01-2017 22:57
I mi bog er en 14 åring et barn . Og i dette tilfellet er det ikke tvil om at det har vært et livredd barn .
Hva slags mennesker er det vi har gitt makt til å ta disse avgjørelsene
+1 #6 Unni Løkken 22-01-2017 12:34
Til han som nevnte busssjåføren.De t er ikke allright å kjøre uten førerkort, men likevel, var han en flink sjåfør så passasjerene var såre fornøyd med? Har han klart å kjøre prikkfritt uten så meget som en fartsbot?
Han bør da få permisjon fra jobben, ta kjøretimer, praktisk og teoretisk prøve for D-lappen og hvis bestått, velkommen tilbake til jobb.
I den aktuelle sak som diskuteres her, så har faktisk myndighetene for lengst utstedt "førerkort" til å bli fullverdig nordmann i Norge, og utlendingemyndi ghetene slapp han til gjennom "oppkjøring" i UDI og han "bestod" borgerlappen gjennom byråkratikverna da.
Derfor er det uhørt om tvil om hans identitet at disse ikke strøk han til "oppkjøring" 15 år tilbake.
Altså UDI har 200 stillinger som Listhaug opprettet for å ta unna vedvarende bølger av flyktninger til landet.
Så ble grensa stengt og "flaska" korket igjen slik at Norge er blitt et av de landa i Europa som får ferrest flyktninger på dørstokken.
Derfor er i realiteten de 200 nye tilsatt i systemet reelt sett overtallige. Derfor har Listhaug gitt disse oppgaver som å grave i cold case-saker for at disse skal ha noe å fylle en jobb ment for andre oppgaver som er falt ut.
Tror vår mann vinner om saken går til menneskerettsdo mstolen i Strasbourg da et land ikke har lov til å gjøre en person de facto statsløs.

Legg til kommentar