Innvandrere, antirasisme

Det er til å bli lei seg av

Det er til å bli lei seg av

Det er til å bli lei seg av.

Staten (ved IMDI) har nå sendt anmodning til norske kommuner om neste år kun å bosette 4.400 flyktninger, inklusive enslige mindreårige. Kun halvparten av landets kommuner blir spurt. Oslo har fått anmodning om å bosette 300, som nesten bare er en tredjedel av anmodningen for i år.

Det er å bli lei seg av at i en situasjon hvor flyktninger på flukt fra krig, miljøkatastrofer og forfølgelse er flere enn noen gang – og FNs høykommisær for flyktninger i denne situasjonen appellerer til oss om å stille opp – sier Norge i praksis nei til å stille opp i fellesdugnaden.

Det er å bli lei seg av at kommunene nå må bygge ned et kompetent og godt mottaksapparat.  KS har på vegne av kommune-Norge appellert til regjeringen om å ta imot flere kvoteflyktninger, men regjeringen sier nei.

Det er Stortinget som nå før jul skal fatte vedtak om hvor mange flyktninger Norge skal tilby seg å ta i mot neste år. I en måned hvor nordmenn forventes å bruke 45 milliarder kroner på julegaver, skal vi få testen på om gavmildheten bare skal gjelde våre nærmeste, eller om vi i vår overflod også skal vise noe mer solidaritet for flyktningene enn Høyre og Fr.P-regjeringen legger opp til.

Jeg blir ikke bare lei meg, men sint, om Arbeiderpartiet, Venstre, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet svikter. Nyttårsaften sender vi opp raketter for 300 millioner kroner. Skal det være for noe mer enn for å markere at egoismen rår?

Kommentarer   

0 #1 Terje 08-11-2017 19:56
Mangelen på forpliktelser gjelder ikke bare Norge,
over hele Europa sviktes det overfor egne forpliktelser om bosettinger:
teknopol.blog/.../...
0 #2 Trine Eklund 10-11-2017 11:03
Ja - ikke minst AP og SP sviktet med dårlige unnskyldninger. De har dermed forlatt både solidaritet - og humanitet linjen de sier å stå for. Vår nåværende flyktninge politikk kan verken sies å være human eller solidarisk, men kynisk og rå. Godt så mange profilerte inne AP sier fra - og melder seg ut, men ledelsen affiseres dessverre ikke av det. Ord, men ikke handling, det viste Debatten i går!

Legg til kommentar