Innvandrere, antirasisme

Ingebrigt Steen Jensen: Null-visjonen

Ingebrigt Steen Jensen er tydelig:  "Mannen hvis ånd aldri hviler, den allestedsnærværende innvandringspolitiske talsmann John Helgheim i Fremskrittspartiet, har i sin sjeldne, velpolerte ondskap klart å klekke ut et nytt forslag som vil bidra til økt hat i den sørgeligste delen av befolkningen: "Null-visjonen". Vi har hatt den i veitrafikken, en visjon om null trafikkdrepte. Nå lanserer denne Stortingspolitikeren en Null-visjon for innvandring: Nasjonens mål skal være at INGEN flyktninger, asylsøkere og forfulgte skal få komme inn i Norge.  Da skal nasjonen vår ligge her langt mot nord og bade i melk og honnning, som en vakker, kritthvit, kristen og fordomsfull enklave, adskilt fra verden og menneskene der. Her skal vi holde Drømmen levende; den der vi makter å holde hver eneste person med annen etnisitet, hudfarge og religion unna. Her skal vi aldri bli utfordret på kultur eller tro, her skal vi aldri risikere å møte en kvinne med et rart hodeplagg eller få en nabo som feirer andre høytider enn oss.  Egoismen slår alle rekorder i Fremskrittspartiet nå. Den fremstår som noe i nærheten av en etnisk rensning, selv om vi (som det så vakkert heter) skal "hjelpe dem der de er". Det er en omskrivning av at vi kjøper oss fri fra alt. Vi sender dem litt penger hvis de lover å holde seg fandenivold unna. Og som Petur Nilsson nedenfor påpeker; da flyktningestrømmen var på sitt største, tok dagens regjering pengene fra bistandsbudsjettet for å dekke opp. Men da flyktningestrømmen ble redusert, "glemte" de å sende pengene tilbake - til, ja nettopp, der de ER. Vi gjør altså ikke plagsomt mye verken her eller der.  Mens helgen har senket seg over Norge og våren har tittet frem så smått, har John Helgheim gått søndagstur og tenkt på om det er noe fandenskap han kan lansere til uka, noe som vil øke fordommer og raseri og kanskje bidra til at meningsmålingene for partiet hans kan stige med 0,1%. Det ble den resirkulerte tanken om Festung Norwegen; den rene, utilslørte ondskap.  Listhaug eller Helgheim? Jeg sier med en omskrivning av salig Henrik Ibsen: "Den gamle var fæl, men den nye er verre". Kanskje Erna burde si i fra, dette er tross alt en representant for et regjeringsparti? Hun kunne jo for eksempel si at "jeg ville ikke ordlagt meg akkurat sånn"," skriver Ingebrigt Steen Jensen.

Ingebrigt Steen Jensen er tydelig:

"Mannen hvis ånd aldri hviler, den allestedsnærværende innvandringspolitiske talsmann John Helgheim i Fremskrittspartiet, har i sin sjeldne, velpolerte ondskap klart å klekke ut et nytt forslag som vil bidra til økt hat i den sørgeligste delen av befolkningen: "Null-visjonen". Vi har hatt den i veitrafikken, en visjon om null trafikkdrepte. Nå lanserer denne Stortingspolitikeren en Null-visjon for innvandring: Nasjonens mål skal være at INGEN flyktninger, asylsøkere og forfulgte skal få komme inn i Norge.

Da skal nasjonen vår ligge her langt mot nord og bade i melk og honnning, som en vakker, kritthvit, kristen og fordomsfull enklave, adskilt fra verden og menneskene der. Her skal vi holde Drømmen levende; den der vi makter å holde hver eneste person med annen etnisitet, hudfarge og religion unna. Her skal vi aldri bli utfordret på kultur eller tro, her skal vi aldri risikere å møte en kvinne med et rart hodeplagg eller få en nabo som feirer andre høytider enn oss.

Egoismen slår alle rekorder i Fremskrittspartiet nå. Den fremstår som noe i nærheten av en etnisk rensning, selv om vi (som det så vakkert heter) skal "hjelpe dem der de er". Det er en omskrivning av at vi kjøper oss fri fra alt. Vi sender dem litt penger hvis de lover å holde seg fandenivold unna. Da flyktningestrømmen var på sitt største, tok dagens regjering pengene fra bistandsbudsjettet for å dekke opp. Men da flyktningestrømmen ble redusert, "glemte" de å sende pengene tilbake - til, ja nettopp, der de ER. Vi gjør altså ikke plagsomt mye verken her eller der.

Mens helgen har senket seg over Norge og våren har tittet frem så smått, har John Helgheim gått søndagstur og tenkt på om det er noe fandenskap han kan lansere til uka, noe som vil øke fordommer og raseri og kanskje bidra til at meningsmålingene for partiet hans kan stige med 0,1%. Det ble den resirkulerte tanken om Festung Norwegen; den rene, utilslørte ondskap.

Listhaug eller Helgheim? Jeg sier med en omskrivning av salig Henrik Ibsen: "Den gamle var fæl, men den nye er verre". Kanskje Erna burde si i fra, dette er tross alt en representant for et regjeringsparti? Hun kunne jo for eksempel si at "jeg ville ikke ordlagt meg akkurat sånn"," skriver Ingebrigt Steen Jensen.