Innvandrere, antirasisme

Flyktninger: Hvor går Norges nederste grense?

Flyktninger: Hvor går Norges nederste grense?

Erling Borgen skriver:

"Norge har en justisminister som sier han ikke vil redde flyktninger som er i ferd med å drukne. Han vil heller ikke hjelpe land der flyktningene har kommet i land. Hvor går den nedre grense for politisk og menneskelig forfall?

KrF sitter i den regjeringen som synes det er greit at fortvilte mennesker på flukt fra krigen drukner. Hvor er dere KrF?

Jøran Kallmyr og regjeringens politikk er i strid med flere internasjonale konvensjoner og lover.

Internasjonale Røde Kors utgir et eget magasin. I nummer 98 (2016) fra sidene 491 til 514 gjennomgås de internasjonale avtaler som gjelder for å redde mennesker til havs. ”War and security at sea”, heter artikkelen.

Nasjonenes plikt til å redde liv til havs, både i fredstid og i krigsområder er vedtatt i FNs havrettskonvensjon. Den er også fastsatt i en rekke internasjonale maritime lover, som for eksempel Convention for the Safety of Life at Sea.

Internasjonale Røde Kors sier også, at nasjonenes plikt til å redde folk til havs er slått fast i internasjonale menneskerettighets-lover.

Men alt dette gir Norge og deres Kallemyrer fullstendig blaffen i. Dette til tross for at Norge gjennom sine krigsoperasjoner i Afghanistan, Irak, Libya og Syria har vært med på å skape flyktningenes desperate verden."

Kommentarer   

#1 Frederikke Margrethe Møller 12-07-2019 16:55
På grunn av et direktiv fra Europarådet kan flyktninger ikke ta fly. Fordi det er EUs politikk å konfiskere båtene flyktningene kommer i kan de ikke ta skikkelige båter. Se "Factfulness" Av Hans Rosling side 211-212 norsk utgave.
+1 #2 Steinar Almelid 12-07-2019 17:05
Takk, Erling Borgen!

Norge har nå en justisminister som oppfordrer til lovbrudd. Det burde jo i sannhet gitt konsekvenser - for ham - men i Erna sin regjering har det lenge vært synlig at takhøyden er uendelig, for de groveste overtramp.
#3 Reidar Johansen 12-07-2019 19:55
Samtidig mener en annen tidligere justisminister fra samme parti at høyreekstreme fra nære europeiske allierte bør få politisk asyl hos oss. Det finnes ingen nedre grense i Frp!
#4 Wenche Jenssen 12-07-2019 20:24
Forstår ikke dette, hva er politikerne våre blitt. Kalde og kyniske og det er hva vi har valgt!!! La de skjé en forandring ved neste valg. Men begynner å tvile på demokratiet. De folkevalgte er ikke i nærkontakt med velgerne i det hele tatt. For tiden handler alt om makt.
+1 #5 Astrid Kristiansen 12-07-2019 20:41
Justisministere n må rydde sitt regjerings kontor å gå,vi kan ikke ha et sånt menneske eller hva vi nå skal kalle han Kallmyr ,men han oppfordrer rett og slett at vi skal se på at mennesker drukner og ikke hjelpe,for da mener han at det ikke kommer flere flyktninger.Han må gå,basta.
#6 Hilmar Madsen 12-07-2019 20:51
Det er en ting som forundrer meg. Er det ikke lover i landet som kan stoppe slike som Jøran Kallmyr på de uttalelsene han kommer med, og som er bevist er hinsides de internasjonale lover Norge har skrevet under på? Jeg bare spør.
#7 Trond Kvitvik 12-07-2019 21:03
Norge valgte i 2018 å avslutte redningsarbeid i Middelhavet, til tross for klare anbefalinger fra Høykommisjonære n for flyktninger.

UNHCR skriver:
«With so many lives at risk, rescue-at-sea operations undertaken by all actors must remain a priority.»

Norge er ikke det fyrtårnet for menneskeverd vi en gang var. Det må vi endre på nå!

www.unhcr.org/.../

abcnyheter.no/.../...
#8 Sigrid Marie Refsum 13-07-2019 04:43
Det taler for at regjeringen selv går under om de ikke våkner opp og skjønner at avtaler, kristen-humanis tiske verdier og århundrelang folkeskikk gir også oss sikkerhet og er en investering i en framtid vi kan leve i.
#9 Kari Egge 13-07-2019 04:45
I tillegg har vi nynazister i dette landet, åpenbare rasister som i HRS, og andre ytre høyre krefter som gleder seg over Kallmyrs standpunkter. Da trenger de ikke å gjøre det.
+1 #10 Vibeke Bull-Tornøe 13-07-2019 05:39
Det er mer enn flaut! Det er så totalt uverdig! Skal dette liksom være oss? NEI, NEI, NEI!!! Det har sneket seg inn noe griseri her! Og ikke minst, det går ut over mennesker i ytterste nød!
+4 #11 Marit Hoberg 13-07-2019 05:53
Det er en stor tragedie hele veien. Da flyktningestrøm men begynte, klarte ikke Europa å gå sammen om å finne en god løsning, men kavet rundt i blinde uten å tenke konsekvens. Så kom toppåret og så den nedverdigende avtalen med Tyrkia. Her kjøper vi oss vekk fra ansvaret og lukkker øynene for de fryktelige konsekvensene dette har fått for de det gjelder - det har blitt fritt fram for grusomheter, tortur og menneskehandel. Og et stort antall døde. Jeg gremmes, for å si det mildt. Vi er alle mennesker, og vi deler en jord. Det er det visst mange som har glemt.
+2 #12 Britt Bjørgård 13-07-2019 07:45
Ja det er noen usmakelige holdninger som tilkjennegis av Norges justisminister - han er den del av et meget destruktivt politisk system.

Men en ting lurer jeg på; er ikke også frakt av flyktninger også blitt en lønnsom industri, ved siden av våpen og teknologi for grensekontroll? Hvem styrer denne industrien?

Og en annen ting, de som ble reddet fra flåtene som jeg så i en reportasje på nyhetene i går var unge afrikanske gutter. Hvor er familiene, kvinner og barn? Kan det tenkes at ligge noen politisk agenda bak hvilke mennesker som får hjelp til å flykte i usikre og farlige farkoster?

Jeg tenker at det er utrolig viktig at norske velgere stemmer på mennesker som vil avstå fra undertrykkende nyliberalisme, utbytting av andre land land fordekt som u-hjelp og annen bistand, våpenhandel og deltagelse i kriger.
+3 #13 Helen Remborg 13-07-2019 08:58
Jeg blir så lei FrP utsagnet : «Å hjelpe de der de er». Det henger jo ikke på greip! Tenk om Norge skulle bli invadert! Vi skulle vel flykte Til Sverige, men svenskene hadde stengt veien for oss og sagt» Vi skal hjelpe dere der dere er»!! Det hadde vel vært tilpass for oss det da!!!
#14 Harald Nilsen 13-07-2019 10:17
Man kan jo si at de mørkeblå behandler alle likt. De er jo ikke interessert i bedre kårene til fattige og andre vanskeligstilte her til lands, snarere tvert om. Men når eventyrere og elitefolkan har problemer ja da snur de alle stener for å tilfredsstille dem og samtidig få litt glans av dem, og dette gjelder både her til lands og øvrige (helst rike) land (men også i mindre velstående land, bare de er ideologisk enige med regjeringsmedle mmer eller har store ressurser). Om problemene består i alvorlige forbrytelser eller brudd på menneskerettigh eter betyr ikke så mye, for dette er jo uklare begrep i den verden de (maktgale elite mennesker) befinner seg i...
+3 #15 Terje Enger 13-07-2019 10:30
Som tidligere sjømann, med en onkel som overlevde 6 skipsforlis etter krigshandlinger under 2 verdenskrig blir man sjokkert av å se den iskalde Jøran Kallemyr på nyhetene representere det tidligere sjøfartslandet Norge. Frps utsagn om "Å hjelpen der de er" gjelder tydeligvis ikke hvis de er i livsfare på en flåte eller et vrak på havet! Hvor gjelderer det da?
+1 #16 Kjellbjørg Lunde 13-07-2019 11:16
Når du viser til internasjonale lover, avtaler og konvensjonar, og også refererar til KrF i regjering, kunne du kanskje også teke med Bibelen/Det nye teatamentet, sidan dette partiet framleis kallar seg " kristeleg ". Og til og med FrP insisterar på at dei står for " kristne verdiar " ? Dei førstnemde må ha gløymt kva dette betyr og dei sistnemde har vel aldri sett seg inn i skrifta, tenkjer eg.
+3 #17 Sissel Torsæter 13-07-2019 11:17
Å redde liv gjør oss til humane mennesker. Å la folk med vitende vilje drukne hva gjør det oss mennesker til? At det er vår justisminister som sier det speiler det politiske landskapet vi befinner oss i. Et menneskeliv er ikke noe verdt i vårt samfunn hvis du ikke har penger og ressurser. Det er så skremmende, og det er så viktig at vi kommer oss på barrikaden igjen.
+1 #18 Tore Helge Kristian Hanssen 13-07-2019 11:27
Igjen ser vi det. Høyresiden for eliten og venstresiden for middelklassene, mens arbeiderklassen blir trykket ned i søla.
Borgen vinkler dette mot Frp, og godtar vi ikke dette er vi rasister som ikke en gang vil hjelpe fork i nød. Tilsynelatende glemmer han det viktigste, at det er globallistene som lager krig, for å skape nye markeder og for å tjene på krigen. Vi må ta sterkt avstand fra Høyre og venstresiden.
+1 #19 Thomas Aspen 14-07-2019 07:42
Er FrP helt alvorlig ikke i stand til å diske opp en eneste justisminister uten hat, forakt eller likegyldighet ovenfor andre mennesker?
Eller bare en minister.
Eller bare en bitte liten politiker?
+1 #20 Trond Wesenlund Hjønnevåg 14-07-2019 07:44
Jeg mener at om han virkelig mener det han sier, så må han sette det ut i live. Han sier at det er bedre å hjelpe flyktninger der de er i flyktninge leirene. Javel? Hva gjør han og regjeringen med det? Inntil regjeringen med justisministere n gjør noe med det, så går min støtte til de frivillige som virkelig gjør noe med det!
#21 Hanne Malm 14-07-2019 08:27
Uttalelsene til Kallmyr må jo være hele regjeringens mening for jeg har ikke sett at KrF ,Venstre eller Høyre har tatt avstand fra justisministere ns syn.
#22 Bernt Halvard Sleire 14-07-2019 09:32
«Ikke mine barn», men vi vet at en annen gang er det våre barn som trenger hjelp. Uten solidaritet og nestekjærlighet kan vi ikke lenger kalle oss mennesker.
#23 Dag Sæther 14-07-2019 11:46
Borgen har helt rett, KRF må gå ut å fordømme uttalelsen hans. Den er i strid med nevnte konvensjoner. Jeg vil påskynde å bifalle en slik prosess.
#24 Aud Gilde 15-07-2019 12:31
Tror ikke vi har nådd den grensen dessverre. Dessverre er det sånn at den nedre grensen flyttes stadig lenger ned etter hvert slikt utspill. Når et sånt utspill fra en justisminister tolereres, så flyttes grensen et hakk nedover, slik at neste uttalelse fra FrP hold blir enda grovere. Her burde Erna grepet inn og sagt at en sånn uttalelse er uforenelig med justisministerp osten og sparket han.
#25 Jan Paulsen 03-02-2020 07:42
Skremmende hvor vi i rike land mistet evnen til emati. Men det vi ser av lidelse og flykninger i dag er ingeting i forhold til hva våre etterkommere skal få. Om noen år frem i tiden vil vi få klima flykninger i hopetall. Sult krig og pandemier vil prege europa. Det vil vi i vestlige rike land være selv skydig i. Da er jeg heldig vis død . Våre små barn vil slite i fremtiden.

You have no rights to post comments