Innvandrere, antirasisme

Sporveisarbeiderne: Ingen rasister på vår arbeidsplass!

Sporveisarbeiderne: Ingen rasister på vår arbeidsplass!

De ansatte i Oslo Sporveier er klare:

"Oslo Sporveiers Arbeiderforening tar tydelig avstand fra rasistiske organisasjoner, partier og aksjoner. Vår bedrift har siden tidlig 70-tallet hatt en tradisjon for god inkludering av ansatte med en multikulturell bakgrunn og har en høy andel norske kollegaer som har røtter fra andre land og kulturer. Derfor reagerer vi kraftig på at bydelsdirektør Tore Olsen Pran nå har gitt tillatelse til å la en organisasjon som SIAN, som allerede er tiltalt for flere tilfeller av rasistiske og hatefulle ytringer, til å spre dette rasistiske budskapet foran våre kollegaer og naboer.  

SIAN (Stopp Islamiseringen Av Norge) har kunngjort at de den 28. september skal ha stand på Tøyen hvor de ønsker å spre sin rasistiske propaganda. Som kjent er Sporveiens hovedkontor lokalisert på Tøyen, og brordelen av førerne på t-banen, våre kollegaer i administrasjonen og billettkontrollen har sitt arbeidssted. Vi er en bedrift som har døgnkontinuerlig drift og har derfor medlemmer og kollegaer som til alle døgnets tider oppholder seg på Tøyen.  

Ikke minst er det uforståelig at en slik tillatelse er gitt med tanke på at Tøyen torg er et lite torg hvor både barn og eldre ferdes både morgen som kveld. Det er boliger i umiddelbar nærhet og biblioteker som barn gjennom hele uka benytter seg av. Og vi mener at SIAN som har tydelig vist agiterende holdninger ovenfor antirasister og meningsmotstandere, både i form av trusler og bruk av tåregass, vil kunne oppleves som svært skremmende og ubehagelig. Ikke kun for våre kollegaer, men også for lokalbefolkningen her på Tøyen.  

Oslo Sporveiers Arbeiderforening stiller seg bak anbefalingen fra Marianne Borgen, og ber bydelsdirektøren å umiddelbart trekke tillatelsen som er gitt til SIAN for å holde stand på vårt torg. For å ta hensyn til både beboere i området og ansatte i de nærliggende bedriftene. Vi syntes det er hårreisende at våre medlemmer og kollegaer skal måtte bli utsatt for rasisme på vei til og fra arbeid! 

Våre medlemmer skal ikke måtte bli utsatt for dette!"

Kommuneadvokaten har uttalt seg. Den viser et handlingsrom. De sikkerhetsmessige utfordringer er altfor store på en lite og kompakt torg som Tøyen. De kan ende i en katastrofe dersom mange hundre samtidig i panikk ønsker å forlate området.

Kommentarer   

#1 Ellen Due Brynjulfsen 03-09-2019 07:01
Nå er ikke SIAN en rasistisk organisasjon. Det er her alle har kommet inn på et fulstendig feilspor. SIAN kritiserer islam og islam er ingen rase. Muslimer er både gule, hvite og brune da det ikke er en begrensning av etnisitet i islam. Det som dere også skriver om at Lars Thorsen var i klammeri med politiet på Tøyen før i år er heller ikke sant. Han ble angrepet av en Antifa da han kom for å overvære en tilstelning der. Han ble først bedt om å fjerne seg av vaktene, noe arrangøren senere har beklaget. Fake news er trist når all informasjon ligger åpent for alle. Hva med å sette seg inn i hva SIAN faktisk er isteden for å gjenta oppgulp som motstanderne skriver? I SIAN har vi medlemmer fra Iran, Afghanistan og Pakistan. Er vi da altså rasister? Er disse medlemmen også rasister?
-1 #2 Pettersen, L. 21-09-2019 08:00
Hvorfor er det bestandig rasistisk propaganda når nordmenn prøver å ta vare på Norge og seg selv?? For få ti-år siden så lærte vi på barneskolen at vi skulle være stolte av landet, vi skulle ta vare på det og hylle det. Men nå er det plutselig rasistiskt?? Også er denne dobbetltmoralen , utlendingene kaller oss poteter og blendahvite, vi får gjennomgå fordi vi har hvit hud og bor i et land som har vært hvitt i tusen år. Og da er det ingen som reagerer, det er helt ok. Men hvis en nordmann åpner kjeften, da er det rasisme og propaganda og han må tvinges til å være stille. Jeg trøster meg med at dere tullinger må betale til slutt. Alle må betale til slutt for det de gjør. Og forresten, hvis dere vil kalle meg rasist så gjør det. Jeg bare ler av det. Og dere. Rasist er en hedersbetegnels e i 2019 i Norge. Fordi dere venstrefolk har ødelagt ordet fullstendig. Dere kaller alle rasister og da fungerer det ikke. Når dere kaller meg rasist, så vet jeg at jeg gjør noe riktig.

You have no rights to post comments