Innvandrere, antirasisme

Sporveisarbeiderne: Ingen rasister på vår arbeidsplass!

Sporveisarbeiderne: Ingen rasister på vår arbeidsplass!

De ansatte i Oslo Sporveier er klare:

"Oslo Sporveiers Arbeiderforening tar tydelig avstand fra rasistiske organisasjoner, partier og aksjoner. Vår bedrift har siden tidlig 70-tallet hatt en tradisjon for god inkludering av ansatte med en multikulturell bakgrunn og har en høy andel norske kollegaer som har røtter fra andre land og kulturer. Derfor reagerer vi kraftig på at bydelsdirektør Tore Olsen Pran nå har gitt tillatelse til å la en organisasjon som SIAN, som allerede er tiltalt for flere tilfeller av rasistiske og hatefulle ytringer, til å spre dette rasistiske budskapet foran våre kollegaer og naboer.  

SIAN (Stopp Islamiseringen Av Norge) har kunngjort at de den 28. september skal ha stand på Tøyen hvor de ønsker å spre sin rasistiske propaganda. Som kjent er Sporveiens hovedkontor lokalisert på Tøyen, og brordelen av førerne på t-banen, våre kollegaer i administrasjonen og billettkontrollen har sitt arbeidssted. Vi er en bedrift som har døgnkontinuerlig drift og har derfor medlemmer og kollegaer som til alle døgnets tider oppholder seg på Tøyen.  

Ikke minst er det uforståelig at en slik tillatelse er gitt med tanke på at Tøyen torg er et lite torg hvor både barn og eldre ferdes både morgen som kveld. Det er boliger i umiddelbar nærhet og biblioteker som barn gjennom hele uka benytter seg av. Og vi mener at SIAN som har tydelig vist agiterende holdninger ovenfor antirasister og meningsmotstandere, både i form av trusler og bruk av tåregass, vil kunne oppleves som svært skremmende og ubehagelig. Ikke kun for våre kollegaer, men også for lokalbefolkningen her på Tøyen.  

Oslo Sporveiers Arbeiderforening stiller seg bak anbefalingen fra Marianne Borgen, og ber bydelsdirektøren å umiddelbart trekke tillatelsen som er gitt til SIAN for å holde stand på vårt torg. For å ta hensyn til både beboere i området og ansatte i de nærliggende bedriftene. Vi syntes det er hårreisende at våre medlemmer og kollegaer skal måtte bli utsatt for rasisme på vei til og fra arbeid! 

Våre medlemmer skal ikke måtte bli utsatt for dette!"

Kommuneadvokaten har uttalt seg. Den viser et handlingsrom. De sikkerhetsmessige utfordringer er altfor store på en lite og kompakt torg som Tøyen. De kan ende i en katastrofe dersom mange hundre samtidig i panikk ønsker å forlate området.