Innvandrere, antirasisme

Oslo kommune med handlingsplan mot hatefulle ytringer og holdninger

Oslo kommune med handlingsplan mot hatefulle ytringer og holdninger

Nå foreligger utkast til handlingsplan mot hatefulle ytringer og holdninger. Målet med handlingsplanen er å forebygge og begrense skade forårsaket av hatefulle ytringer og holdninger motivert av hat, frykt og beskyttelse av eksisterende privilegier. Oslo er en by hvor alle innbyggere har lik verdi. Alle som bor i Oslo har et ansvar for å forebygge og begrense hatefulle ytringer og holdninger.

Tiltakene i handlingsplanen er samlet under tre strategier:

- Forebygge og begrense omfang av hatefulle ytringer og holdninger

- Motvirke konsekvenser av hatefulle ytringer og holdninger

- Konfrontere hatefulle ytringer og holdninger

Handlingsplanen skal mobilisere kommune, kunnskapsmiljøer og sivilsamfunn til en felles koordinert innsats mot hatefulle ytringer og holdninger. Kommunen har ytringsfrihet og et selvstendig handlingsrom til å gjøre sine verdier tydelig og synlig. Handlingsplanen vil gi et tydeligere mandat for kommunens ledere og ansatte til å arbeide mot hat, fordommer og diskriminering. En felles plan skal gjøre det lettere å se problemer og virkemidler i sammenheng, og sikre en mer koordinert og robust oppfølging av tiltak.

Du kan påvirke hvordan den endelige planen blir seende ut. Høringsinnspill kan sendes innen 7. mai til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..