Innvandrere, antirasisme

Flyktningkatastrofen vi ikke snakker nok om

Flyktningkatastrofen vi ikke snakker nok om

Det pågår en katastrofe akkurat nå. Men vi hører ikke om den før døde mennesker flyter opp ved vår egen kyst. Norske medier har et forklaringsproblem, skriver Terje Karlsen.

"Gutten ble 15 måneder. Første nyttårsdag 2021 fløt han i land på Karmøy. Tidligere denne måneden ble han identifisert; Artin Irannezhad druknet sammen med hele sin familie i Den engelske kanal i oktober i fjor. I tre måneder fløt han i retning Norge. Familien hadde vært på flukt siden august 2020.

Dette må vi ta inn over oss; når dette skrives er 807 mennesker bekreftet druknet eller savnet på flukt over Middelhavet, bare i år, ifølge FNs høgkommissær for flyktninger (UNHCR). Dette er de 807 vi kjenner til. I tillegg kommer alle de som forsvinner på havet, men som vi aldri hører om.

Redaktører og journalister i norske medier må forklare hvorfor vi ikke dekker denne situasjonen tettere og bedre. Hvorfor snakker vi ikke mer om fluktkatastrofen før den når vår egen kyst?" skriver han blant annet i avisa Journalisten. 

Les hele artikkelen her.

Kommentarer   

#1 Ole Pro Rønneberg 23-06-2021 15:41
Vi vil jo ikke høre om det. Ut av syne, ute av sinn. Det er jo for jævlig, men vi er mennesker og det er jo ubehagelig å se bilder fra Middelhavet og flyktningstatus en. Man er mere opptatt av å bestille turen til Gran Canaria der man paradoksalt nok er omringet av de samme menneskene som har flyktet, bare en annen rute. Tragisk verden vi lever i. Og den har aldri vært mere tragisk enn nå.
#2 Shan Nalliah 25-06-2021 04:41
Refugee Visa" må innføres i alle land som kunne ta imot flyktninger fra fascist regimer! Fascist regimer og diktatur regimer må fjernes snarest mulig av Intl.samfunn/ FN! Våpen produksjon og eksport må erstattes av landbruk/ småindustrimaskiner!
Narkoproduksjon og eksport må erstattes med landbrukhjelp!
#3 Shan Nalliah 25-06-2021 04:45
Vi må hjelpe/finne veien til media fokuserer hovedproblemer i Verden!a

You have no rights to post comments