Internasjonal politikk

Nobels fredspris

Nobels fredspris- Noen må holde Thorbjørn Jagland i ørene, sier Nei til EUs leder Heming Olaussen. SV vil ha en tung EU-motstander i Nobelkomiteen. Det viktigste er  hvem som er best til forvalte fredsperspektivet, har særskilt kompetanse og interesse for fredsarbeid - og gjerne forankring i fredsbevegelsen, sier jeg selv i en kort kommentar til Aftenposten.

Les mer

Kommentarer   

+1 #1 Dagmar Karin Sørbøe 16-11-2008 11:10
Jeg skjønner ikke hvorfor man stadig velger politikere, det er ikke noe krav i henhold til Nobels testament. Komiteen skal velges av Stortinget, ikke nødvendigvis blandt Stortingets folk. Man burde velge blandt folk som har gjort seg bemerket i fredsarbeide her i Norge eller internasjonalt.

Selv har jeg vært visepresident i IPPNW (internasjonale Leger mot Atomkrig) og er nå president i Internasjonal Kvinneliga for Fred og Frihet- Norge (WILPF). For kort tid siden oppsøkte jeg Fremskrittspart iets medlem av Nobelkomiteen (Ytterhorn), for å diskutere en kandidat. Lurte da på om hun kjente til Leger mot Atomkrig og om at de fikk prisen i 1985. Det gjorde hun ikke, så hva kan jeg ellers forvente.....?? ???

PS. Dengangen vi fikk prisen gikk jeg også inn og strøk en rekke "kremmere" fra gjestelisten og byttet dem ut med "fredsfolk". Det eksisterer en fast gjeng i dette samfunnet som alltid blir invitert når de fine middagene skal fortæres. Dette burde også endres, for hvem er det som definerer hvem som er berømthet i dette landet.

Legg til kommentar