Internasjonal politikk

Oslo må ta ansvar for bosetting av flyktninger

Oslo må ta ansvar for bosetting av flyktningerDet framstår som så ufattelig smått og sjølgodt når jeg leser hva alliansepartnerne Fr,P, Høyre og V i bystyrets finanskomite kan få seg til å si. Oslo – hovedstaden i et av verdens rikeste land, hvor vi målt mot for eksempel Kongo lever i en ufattelig overflod  - skal altså avslå å ta i mot ytterligere et par hundre flyktninger fordi det er viktig ”å ha et måltall som er realistisk å få bosatt”. Internasjonalt står vi overfor en humanitær katastrofe, og Oslo kan altså ikke stille opp i en dugnad, slik at Norge kan si ja til anmodninger fra FNs høykommisær for flyktninger?  skriver jeg bl.a. i en artikkel i Aftenposten aften.


Oslo må ta ansvar for bosetting av flyktninger

Av Ivar Johansen, bystyremedlem for SV


I Venstres program heter det så riktig at ”Norge må ta sin del av ansvaret for å sikre flyktninger beskyttelse og livsopphold, både ved å gi opphold i Norge og ved støtte til humanitære organisasjoner.”

I Kristelig Folkepartis program heter det: ”De som har fått opphold i Norge må raskere få bolig og arbeid i kommunene. Flere kommuner må bosette flere flyktninger for at vi skal få en bedre integrering.”

 - Situasjonen i verden tilsier at Norge må ta et større ansvar for de som nå sitter i flyktningeleire mens det har vært en voldsom konflikt i Kongo. Jeg tror at Norge må stille opp for disse flyktningene, sa Høyres Bent Høie forleden.

Norge skal som et av verdens rikeste land ta et større ansvar for å ta i mot flyktninger og asylsøkere, slik Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti nasjonalt appellerer om. Da må selvsagt Oslo stille opp i en slik nasjonal dugnad ved å ta vår relative andel.

Det framstår som så ufattelig smått og sjølgodt når jeg leser hva alliansepartnerne Fr,P, Høyre og V i bystyrets finanskomite kan få seg til å si. Oslo – hovedstaden i et av verdens rikeste land, hvor vi målt mot for eksempel Kongo lever i en ufattelig overflod  - skal altså avslå å ta i mot ytterligere et par hundre flyktninger fordi det er viktig ”å ha et måltall som er realistisk å få bosatt”. Internasjonalt står vi overfor en humanitær katastrofe, og Oslo kan altså ikke stille opp i en dugnad, slik at Norge kan si ja til anmodninger fra FNs høykommisær for flyktninger?

(Aftenposten aften 23. desember 2008)

You have no rights to post comments