Internasjonal politikk

Okkupasjonsmakten Israels bombing må stoppes

Israel bombet Gaza i går. Over 200 ble drept, og mange såret. Bombingene kommer trolig til å fortsette. Dette må stoppes!

Jeg synes nok de norske, offisielle, reaksjonene kunne vært ennå klarere. Jeg mener man må være sterkere i fordømmelse av en okkupasjonsmakt enn av de okkuperte, men leser altså i Aftenposten:

"Norge er på linje med EU-landene som fordømmer Israels angrep i Gaza. - Situasjonen i Midtøsten er svært alvorlig og dramatisk, sier statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet til Aftenposten.no. Han sier alt nå må gjøres for å få til forhandlinger om en ny våpenhvile. Om angrepene sier han dette:  - Begge parter har et ansvar. Norge fordømmer både rakettangrepene til Hamas og de israelske bombeangrepene. Samtidig sier Johansen at Israel har reagert med overdreven maktbruk. Han hadde håpet at også USA ville fordømme begge parter, og sier at Norge nå er mer på linje med EU-landene, som sammen med andre internasjonale krefter forsøker å få partene til å stanse maktbruken."

Les mer i Aftenposten om norske reaksjoner
Les mer i Aftenposten om internasjonale reaksjoner

Kommentarer   

#1 Lars Berge 28-12-2008 19:37
Raymond Johansens kommentarer om massakren i Gaza er skandaløse og bør møtes av sterk kritikk fra SV. Ordbruken omkring Palestina har ikke endret seg i positiv retning siden Jan Petersen gikk av som utenriksministe r, faktisk snarere tvert i mot. Det er en skam for den norske regjeringa at Johansen kan sammenligne 200 drepte palestinere med 1 drept israeler. Disse såkalte rakettene fra Gazastripa kan på INGEN MÅTE sammenlignes med de 100 tonn med bomber israelske bombefly har sluppet over Gaza de siste to dagene.

Norges offisielle linje er åpenbart at et israelsk liv er om lag 300 ganger så mye verdt som et palestinsk liv.
#2 Karsten Johansen 30-12-2008 14:01
Når den norske regjeringa oppfører et talentløst skuespill om flykjøp mens de på forhånd har "bestemt seg for" å lystre ordre fra Pentagon igjen: å kjøpe JSF, kan man vel ikke vente særlig mye annet i forhold til en så sentral samarbeidspartn er i bygginga og bruken av JSF som Israels teokratiske og rasistiske regime, som ikke hadde eksistert ett sekund i nåværende brutale utgave uten USAs (og dermed NATOs lydregjeringers ) betingelsesløse støtte til all deres statsterrorisme . Israel og USA er i den merkverdige og schizofrene "vestlige" oppfattelse de to eneste nasjonene i verden som får lov å være ikke bare nasjonalister, men ekstremistiske hypernasjonalis ter. Men alle andre skal pent utviske seg sjøl i globaliseringas hellige navn, og ikke en kjeft stusser over det.

Man kan gjerne kalle slikt demokrati, men derved beviser man bare sin egen hyklerske historieløshet og fullstendige mangel på moralsk ryggrad. Hamas' og lignendes fascistoide og kvasireligiøse galskap er et rent produkt av Israels kvasireligiøse terrorvirksomhe t i det midtøstlige området gjennom generasjoner. Israel støttet lenge direkte Hamas for å undergrave PLO og splitte palestinerne, hvilket dessverre var en altfor lett oppgave. Nå høster man som man har sådd. Totalitære i alle leirer i dagens verden oppmuntrer og hjelper hverandre, fører mer og mer ordet og dikterer sin psykopatologisk e "politikk" for alle, mens resten av menneskeheten er henvist til å la seg koste rundt med, skyte ned og se sin jordklode bli offer for miljømord fra vekslende mafiabander og andre maktbesatte galninge som kaller seg "regjeringer". Vi kan ikke gjøre annet enn hva også den palestinske sivilbefolkinga gjør: betrakte de gales amokløp med taus sorg og forakt, mens vi blir langsomt kvalt. Den tid er forbi hvor politikk var mulig, våre gale herskere har blitt så allmektige med sitt teknologiske jerngrep, at kun naturlovene kan stoppe dem, hva de sjølsagt vil, jvf. klimakatastrofe n.
#3 juno 12-01-2009 09:40
Hvorfor skal israel måtte tåle hundrevis av Hamas raketter hele tiden? Har ikke israel rett til å føle seg trygge i sitt eget land? Israel har sterkt militære og de bruker de våpnene de må for å forsikre seg om at de har overtaket. Israel er lite og Hamas har et mål, utslette israel. Hvis noen hadde truet Norge med å utslette oss, ville vi ikke spart på "kruttet". Det er trist med alle de døde. Men det er ikke bare israel som har blod på hendene. Hamas plasserer sine utskytningspost er i områder med masse barn og uskyldige. Og når israel svarer på angrepene, blir det mange drepte. Det er dette media dekker. Men hvorfor er det så få drepte i israel? Jo, israelerene EVAKUERER de sivile når det blir nødvendig. Hamas bryr seg ikke om sivile døde fra deres egen side. Hamas har en feig, men smart krigstrategi. Har de ikke fått sympati i hele verden? For hva? Alle bildene av døende barn som er like mye deres feil som noen andre. Jeg er for fred, og ingenting hadde vert bedre. Men det ser ikke ut som et alternativ lenger. ikke så lenge det finnes hamas.

You have no rights to post comments