Internasjonal politikk

Okkupasjonsmakten Israels bombing må stoppes

Israel bombet Gaza i går. Over 200 ble drept, og mange såret. Bombingene kommer trolig til å fortsette. Dette må stoppes!

Jeg synes nok de norske, offisielle, reaksjonene kunne vært ennå klarere. Jeg mener man må være sterkere i fordømmelse av en okkupasjonsmakt enn av de okkuperte, men leser altså i Aftenposten:

"Norge er på linje med EU-landene som fordømmer Israels angrep i Gaza. - Situasjonen i Midtøsten er svært alvorlig og dramatisk, sier statssekretær Raymond Johansen i Utenriksdepartementet til Aftenposten.no. Han sier alt nå må gjøres for å få til forhandlinger om en ny våpenhvile. Om angrepene sier han dette:  - Begge parter har et ansvar. Norge fordømmer både rakettangrepene til Hamas og de israelske bombeangrepene. Samtidig sier Johansen at Israel har reagert med overdreven maktbruk. Han hadde håpet at også USA ville fordømme begge parter, og sier at Norge nå er mer på linje med EU-landene, som sammen med andre internasjonale krefter forsøker å få partene til å stanse maktbruken."

Les mer i Aftenposten om norske reaksjoner
Les mer i Aftenposten om internasjonale reaksjoner