Internasjonal politikk

Gaza lever!

Staten Israel er en europeisk og amerikansk konstruksjon. Befolkningen i Gaza og på Vestbredden er ofre for denne konstruksjonen. I stedet for å støtte en umenneskelig og hjerteløs blokade og fortsatt isolasjon, bør Vesten strebe etter en politisk og rettferdig løsning på konflikten. Palestinerne trenger støtte i sin motstand mot okkupasjon. Isolasjon, fordømmelse og nedlatende medlidenhet tjener bare okkupanten, og vil på sikt føre til nye tragedier, skriver Mads Gilbert og Erik Fosse i Dagbladet.

Les mer;
http://www.dagbladet.no/kultur/2009/03/14/568675.html

Kommentarer   

#1 en venn 17-03-2009 06:16
Jeg er helt enig i det som står i artiklen. De som har vert dernede og set og oplevet forholdene på nært hold snakker sant og Ærligt. Jeg kam tilføje ytterligere ved å nevne at Israel ikke bare er skapt av europere, amerikanere og russere, men der bor 22% dernede pr idag som kommer fra de delene av verden, så hvordan skal palestinerne forvente at Europa eller USA går inn og gjør en retferdig avgjørelse. Hvordan skal de lande ta en avgjørelse mot sin egne folk.
Noe som Jeg synes er morsomt er når Jeg tenker på psykologien unner Gaza-krigen. Når Gaza ble okkuperet unner krigen, kom der enormt press fra hele verden, ikke minst Europa og USA, om å trekke styrker ut igjen fra Gaza, og det lykkedes til slutt. Men ingen snakkere om å legge press på Israelerne om å trekke seg ut fra de okkuperte områdene fra 60-tallet, som fortsatt blir mer og blomstret av nye bosettinger av Jøder. De kan bygge så mye de vil og de kan bli så mange flertall de ønsker, de okkuperte områdene vil alltid forbli et stjålet land fra palestinerne.
Her snakker Vi om konflikt mellom to religioner som alldrig blir løst hvis ikke det blir gjort ordentligt or retferdigt.
Til sammenligning vil Jeg nevne Nord Irland, som fortsatt er et området som kjempes for, det er to retninger i samme religion, samme folk og samme språk, men Irerne aksepterer ikke at briterne kommer og bosetter seg i Nord Irland og i etterkent når briterne ble i flertall delte de Irland i to deler.Idag er det Protestanter som er i flertall i Nord Irland, men Katolikker kjemper fortsatt for å få sit land tilbake.


#2 Trine Eklund 17-03-2009 11:11
Med Liebermann som Israelsk utenriksmin. i den nye regjeringen, blir Vesten nòdt til à ta et oppgjòr med fascismen. Vil Europa gjòre det , eller vil EU fortsette à stikke hode i sanden -og unnlate à ta det oppgjòret med Israel som kan fòre til en endring i konflikten.
Vàrt hàp er at fler og fler jòder i USA og UK nu gàr ut mot den politikk som Israel fòrer, lobbien i USA og sionistene, og at Europa gjòr det samme. Norge har mulighet for à legge adskillig mer press, og her har Gahr Stòre en nesten umennesklig diplomatisk jobb à gjòre, men som mà gjòres. Gir Europa etter nok engang for USA lobbien og Israel har vi tapt for alltid. De sterke fascistiske kreftene i USA, Israel og etterhvert ogsà Europa, kan og mà ikke vinne fram nok engang !

You have no rights to post comments