Internasjonal politikk

Israel: Psykologisk krigføring mot Mads Gilbert?

Israel: Psykologisk krigføring mot  Mads Gilbert?Både pasienter og sykehus blir et viktig mål for krigføringen i Midt-Østen. Samtidig blir formidlingen av krigshandlingene via fjernsyn og sosiale medier som facebook, twitter og blogger, stadig viktigere. Det forteller Henrik Thune fra NUPI og Trond Idås fra Norsk Journalistlag til Oslo Legeforenings medlemsblad Journalen.

Trond Idås skriver i en semesteroppgave at Mads Gilbert kan ha blitt utsatt for psykologiske operasjoner (psyops) fra en blogger, som påstod han selv var lege, for å sverte øyenvitenskildringene fra Gilbert og Erik Fosse. En framstående militær kilde forteller også at pasienter er intervjuet som ledd i psyops i Afghanistan.

Les mer på side 2 - 5 i Journalen

Kommentarer   

#1 Psyborg 20-08-2009 09:41
En kar spekulerer i om Gilbert kan ha blitt utsatt for psyops. Ja det er alltid morsomt å fantasere. Det vi med sikkerhet vet er at Gilbert og aktivistene i NORWAC har bidratt til å legitimere terror:

Given his background of ideological extremism, NGO Monitor urges media outlets and human rights organizations to treat Dr Gilbert's comments and assessment from Gaza with great caution. NGO Monitor's Executive Director Prof. Gerald Steinberg commented that: "By justifying terror, supporting Hamas and fueling the conflict, NORWAC and Mads Gilbert have violated the Hippocratic Oath – 'first, do not harm'."

www.ngo-monitor.org/.../
#2 Ketil 21-08-2009 10:40
Jeg synes dette enorme fokuset på Israel-Palestin a er litt merkelig. Det er tross alt en ganske liten konflikt, og selv om Israel er temmelig hensynsløse, bruker de såvidt jeg kan se ingen midler vi ikke selv bruker i Afghanistan. Der er vi (med SV i regjering, tenk det) delaktig i politiske drap, mishandling av krigsfanger, og ti ganger så mange sivile er drept i våre bombeangrep som på Gaza.

Når vi sender en rakett mot en bil fordi vi tror det sitter en kjeltring i den, har jeg vanskelig for ikke å se det som en terrorhandling på linje med Baader-Meinhof eller NSDAP. Jeg kan ikke med god samvittighet stemme på et parti som legitimerer denne typen handlinger, og det ekskluderer dessverre hele det norske politiske spektrum, men særlig den sittende regjering, som har vært med på dette uten å mukke i fire år.

Jeg kommer nok til å stemme blankt i år.
#3 Thomas Henden 24-08-2009 05:34
Hvis du vurderer å stemme blankt, hvorfor ikke stemme på Miljøpartiet de Grønne, de har (ennå) ikke gjort en flue fortred, dessuten er mye av miljøpolitikken til de etablerte partiene en bløff, ett lyspunkt er selvsagt satsingen på ladepunkter for elbiler, men samtidig er vi tungt inne i oljesand-prosje kter i Canada og satsingen på jernbane, da spesielt høyhastighetsto g som kunne fjernet mye flytrafikk, er under pari.

Jeg skal ihvertfall stemme på dem i år, for hvis alle enten tenker at de ikke gidder å stemme, stemmer blankt, eller ikke vil stemme på et lite parti fordi stemmen likevel er bortkastet, ja da kommer vi ingen vei. Hvis du like godt vurderer å stemme blankt, og dermed garantert kaste bort stemmen, så stem MDP.

Ja, jeg veit det, det er en helt feil ordning, at blanke stemmer regnes som forkastede stemmer, hvorfor inkluderer de da blanke lapper i avlukkene, hvorfor telles ikke blanke stemmer opp, slik det gjøres i alle mulige andre slags valg, det er også en stemme, å tilkjennegi, at man ikke er enig (nok) i noen av partienes programmer.
#4 Bonnie Ann Clyde 29-08-2009 18:24
hva som skjer der er en veldig trist situasjon .. Mads Gilbert er en god mann for å hjelpe mange mennesker. Men jeg tror ikke at palestinerne er riktige. Hamas bruker kvinner og barn for hva de vil. Dette er feil

You have no rights to post comments