Internasjonal politikk

Feilslått strategi i Afghanistan

Feilslått strategi i AfghanistanDenne gang siterer jeg fra bloggen til Fredsinitiativets leder; Benjamin Èndre Larsen:
"Jeg har tidligere skrevet en ganske grundig analyse av hvorfor NATO mislykkes i Afghanistan. Det er likevel sjelden kost å lese så kritiske saker som denne VG-saken i landets største avis. En lokal, afghansk politiker går ut og forklarer hvorfor Taliban nå er på frammarsj i Nord-Afghanistan. Det skyldes i følge ham at NATO-styrkerne samarbeider med krigsherrer som er korrupte og etniske sjåvinister. Den tidligere lederen i pakistans advokatforening og mangeåring politisk aktivist, Aitzaz Ahsan, uttrykker også alvorlig bekymring for Pakistans politiske stabilitet.

Fredsinitativet arrangerer en fredsmarkering den 22. august kl 1300 foran Stortinget under parolene:

- NATO ut av Afghanistan – Hent de norske soldatene hjem
- Stans spredningen av krigen til Pakistan
- Støtt de demokratiske kreftene i Afghanistan

Den første parolen har en åpenbar begrunnelse: Norge kan ikke fortsette å bidra til en operasjon som helt tydelig har en feilslått strategi. Aitzaz Ahsans uttalelser understreker farene ved at krigen spres til Pakistan, og Aziz Rahman Mayars uttalelser om Talibans frammarsj i Nord-Afghanistan understreker behovet for å styrke de reelt demokratiske kreftene i Afghanistan.Dagens NATO-operasjon kan ikke gi Afghanistan fred. Den er direkte skadelig, og den har nå fullstendig mistet målet av syne. Norge bør sende et kraftfullt signal til det internasjonale samfunnet om at strategien i Afghanistan må endres, og vi bør hente våre styrker hjem."

Kommentarer   

0 #1 t-eklun@online.no 17-08-2009 12:51
Krig og militær intervensjon er antageligvis den dummeste og minst hensiktsmessige måten å løse en konflikt på. Dette ser vi omigjen og omigjen. Allikevel har den politiske ledelse i de fleste land fortsatt stor tro på "Det militære" som konfliktløser. SV og Rødt er de eneste partiene i Norge som er 100 % mot krig og et NATO som militær makt. De tør å slå hull på en tusen år gammel myte.
Bl.a. derfor stemmer jeg SV 14 sept. Trine Eklund
0 #2 Morten Grubben 18-08-2009 22:29
Det spiller vel ingen rolle hvem som sier hva i utlandet om sv`s politikk ,når det er her hjemme de først burde tale og snakke sant først,,,norske vitner er mere troverdige enn folk som ser utsendinger fra sv fra den flotte siden, mens de drikker champanje (mulig skrivefeil) og spiser kaviar...gleder meg til å stemme...mvh.

Legg til kommentar