Internasjonal politikk

Oslo: Bystyreflertallet svikter flyktningene

Oslo: Bystyreflertallet svikter flyktningeneDet blir ikke som Integrerings- og mangfoldsdirektoratet ønsket med tanke på antall flyktninger som kommer til Oslo i løpet av neste år. Staten anmodet hovedstaden om å ta imot 750 flyktninger i 2010, men kommunen tar imot under halvparten. I løpet av 2010 skal Oslo kommune ta imot 350 flyktninger.

I september gikk Venstre til valg på at "det er avgjørende at vi viser solidaritet med forfulgte mennesker gjennom flyktningepolitikken" og at Norge må "øke antallet kvoteflyktninger fra FN". Ved sin stemmegivning kunne Venstre 3 måneder senere sikret flertall i Oslo bystyre for SV og Arbeiderpartiets forslag om at "Oslo kommune tar for 2010 i mot 750 flyktninger slik Staten har anmodet om", men solidariteten strakk seg ikke lenger enn til 350.

- Unge Venstre mener det er en skam at norske kommuner ikke vil ta imot flere asylsøkere eller bosette flyktningene som har fått lovlig oppholdstillatelse i Norge, sier lederen i Unge Venstre. Dette er reelt sett en skarp kritikk av at Venstre i Oslo bystyre kompromisser bort Venstres nasjonale politikk i alliansen med Fremskrittspartiet.

Les mer hos NRK Østlandssendingen
Les Unge Venstres syn

You have no rights to post comments