Internasjonal politikk

Putter norske sparepenger i klasevåpen og atomvåpen

Putter norske sparepenger i klasevåpen og atomvåpenDnB Nor og Fokus Bank inviterer sparekunder til å plassere penger i klasevåpenproduksjon. Med åpne øyne lar Nordea kundenes sparepenger yngle i selskaper som framstiller atomvåpen. – Atomvåpen er lovlige. Det er veldig mange i denne verden som mener at det er atomvåpen som gjør at vi har hatt fred i siden 2. verdenskrig. Vi har valgt å ikke ha slike våpen på lista over ting vi er imot fordi det ikke finnes noen internasjonal sammenslutning mot atomvåpen, sier kommunikasjonsdirektør Rune Sjøhelle i Nordea Norge til Adresseavisa.

Hvor historieløs går det an å være? Atomvåpen er ikke lovlige. Dette er prøvet i Den internasjonale domstolen i Haag, FNs høyeste juridiske organ, som i 1966 fastslo iat folkerettens forbud mot bruk av ”ikke-diskriminerende våpen” også omfatter atomvåpen. Da sier jeg med Leger mot atomvåpen og Nei til atomvåpen: Holdningene til slike som Nordea viser at det er sterkt behov for å få en konvensjon som forbyr atomvåpen. Inntil videre kan vi jo anbefale at folk flytter sine fond over til de som viser folkevett. Storebrand for eksempel vil gjerne uttale seg til media om sin holdning til atomvåpen, og deres erfaring er at krav til samfunnsansvar ikke reduserer avkastningen.

Les mer

Kommentarer   

#1 Haakon 17-02-2010 14:52
Det er kanskje kjent at det er forskjell på å ha en ting og å bruke en ting.
Det er akkurat dette den kalde krigen lærte oss. Begge parter kunne sprenge jorda flere ganger og det visste den andre parten og turte derfor ikke trykke på knappen.

Alikevel ble ingen ulovlig handling utført da våpnene ikke ble brukt.
#2 Gunn Pound 18-02-2010 14:45
Skal vi oppfordre Nordeas kunder til å flytte sine sparepenger til andre banker ? Vi rett og slett oppfordrer til boikott. Jeg skal få moren min til å flytte pengene sine. Selv har jeg postbanken. Aksjon Boikott Nordea
#3 Eva Lill 18-02-2010 14:47
en svært god grunn til å velge Cultura sparebank som sin bankforbindelse . :-)
#4 Postbanken er en del av DNB NOR. 24-02-2010 13:28
Postbanken er en del av DNB NOR, som blant annet har "kontor" i skatteparadiset Cayman Islands - og som ikke tør å offentliggjøre hva de ellers spekulerer i for å tjene penger...

You have no rights to post comments