Internasjonal politikk

Krigsforbrytere for krigsforbryterdomstoler

Krigsforbrytere for krigsforbyterdomstolerJeg oppfatter at det råder alminnelig enighet om en internasjonal rettsorden der folk stilles til ansvar for ugjerningene de har gjort, på grunnlag av rettssprosesser og dom. Ledere som Muammar Gaddafi og Osama bin Laden er mistenkt for å initiere og inspirere til uhyrlige handlinger mot uskyldige mennesker.

Jeg undres når statsminister Jens Stoltenberg, uten noen forbehold, hyller at USA har drept Osama bin Laden.
Av to grunner:

Jeg kan ikke tro at den norske regjering er tilhenger av dødsstraff.

Jeg tror at den norske regjering fortsatt mener at krigsforbytere skal stilles til ansvar på grunnlag av rettsprosesser og dom, og i FN har vi bl.a. støttet at Gaddafi skal stilles for for en internasjonal krigsforbryterdomstol. Derfor er det bekymringsfullt at bin Laden ikke kan bli stilt til ansvar ved en bred rettsprosess. For bl.a. den afghanske befolkning hadde dette vært viktig.

Men jeg merker meg jo at Norge deltar i en militær operasjon i Libya hvor opplagt bombeflyene også har til hensikt å fjerne Gaddafi fra makta gjennom å bombe hans bolig/hovedkvarter, og trolig heller ikke utelukker å drepe presidenten selv og hans familie/nære medarbeidere.

Det er mange internasjonale ledere som står for uhyrlige overgrep overfor befolkningen. De bør stilles for internasjonal krigsforbryterdomstol, men ikke bli tatt av dage gjennom USA, NATO eller andre lands selvtekt. Det er viktig at vi fortsatt har en internasjonal rettsorden.

Les kommentar fra den amerikanske fredsorganisasjonen WRL
Les Hedda Bryn Langemyr, leder i Norges Fredsråd
Les Der Spiegel
Les Robert Fisk

Kommentarer   

0 #101 Aden 05-05-2011 15:50
Osman Bin laden er smart en mann og dere tror det blir lett å finne han USA,forventer at han skal gjemte seg i bunker eller tunnel dere forventer at han skal gjemte seg i fjel USA er så dumme dere tror at CIA OG FBI kan finne en personen dere klarte ikke å finne osman bin laden, det tok 10 år å finne osman bin laden lett bli det ikke vet dere hvem dere prøve å finne det er osman bin laden. jeg har svare hvorfor dere ikke klarte å finne med en gang han svare er USA er verden dummeste land og osman bin laden er verden smarte personen som finnes.
0 #102 Ola Dunk 05-05-2011 15:58
Problemet som amerikanske myndigheter har er at de ikke har noen bevis på at Bin Laden stod bak 9/11...
0 #103 Lars 05-05-2011 16:12
Ola Dunk: Ikke bevis.Du tror at Bin Laden løy på seg å stå bak 9/11 med andre ord?

Bin Laden er endelig tatt og verden er blitt et litt bedre sted.At raddisene kritiserer USA uansett hva de gjør kan man ta med knusende ro.Om USA valgte å henrette fyren er det i så fall fullt forståelig.
0 #104 ziad 05-05-2011 16:29
bin laden er ikke dø usa sier først skutt på venstre øye så kasta di han have så tok de bare sønnen men ikke han.
bin laden er muslim han kan ikke farge sjegge sitt midt i helvete. for fire år siden var sjegge hans helt hvit men nå er den svart og i isLAM er det haram og farge sjegge sitt bae med henna jeg er så sur for sånn piss hvor for viser ikke usa BILDER DA
0 #105 gjest 24-05-2011 02:47
Det er da enda bra Ivar Johansens meninger har null presedens i disse saker, stå på Obama let it roll!

Legg til kommentar