Internasjonal politikk

Kongsberg Defence en aktiv krigsprofitør, med blod på henda

Kongsberg Defence en aktiv krigsprofitør, med blod på hendaNorge har en sentral rolle som krigsprofitør gjennom særlig Kongsberg-gruppen..

Kongsbergåpenselgernes "suksess-produkt" kalles "Fjernstyrte våpenstasjoner". Amerikanske styrker bruker våpnene i Afghanistan-krigen og de ble brukt i Irak. I 2007 inngikk Kongsberg en 5-års rammeavtale med US Army verdt 8 milliarder kroner. 

Krigsprodusentene har gode dager, og US Army la nylig inn en tilleggsbestilling til Kongsberg verdt 552 millioner kroner. Samlet skal Kongsberg Defence Systems levere 11 690 slike våpenstasjoner. 

Denne uka la også Utenriksdepartementet fram stortingsmeldingen om norsk våpeneksport i 2010, og Changemaker minner oss om at det kan grunn til å være utålmodig for å få innført sluttbrukererklæringen også for NATO-land. Hører dere, Arbeiderpartiet?   

Se en Youtube-video 

Kommentarer   

0 #21 Anibal 04-07-2011 20:52
Dette er en kommentar til Haakon som snakker om Mao's 30 mill., Stalin's 20 mill., osv. Greit nok å snakke om fortiden (som fortalt i NATO-landene). Det er forsåvidt kjent at hverken Mao, Stalin, Hitler, Sovjetunionen, eller Kina for den saks skyld fortsetter å drive med global massemord, langt bortenfor egne landegrenser. Det gjør derimot USA, som har en lang liste, ukjent for de fleste og særlig av folk i sine allierte land. NATO, som er først og fremst et instrument under USA's rådighet, deltar stadig mer i det kyniske spillet om å drive såkalte humanitære intervensjoner med skjult agenda. Skjult agenda som egentlig er altfor enkelt å gjennomskue, men den som ikke vil se eller erkjenne, vil selvsagt påstå noe annet. Det er feigt å kynisk å hevde at det ikke blir mindre krig av at man slutter å proffitere på våpensalg. Bare fortsett å selge våpen du, og dritt i konsekvensene. Og ikke minst, fortsett å moralisere med falsk preik om fred, demokrati og frihet og fortsett å støtte faenskapet som USA og NATO driver med rundt i verden. Det er ditt jævla valg!

Legg til kommentar