Internasjonal politikk

Nei til atomvåpen: Vi vil ikke ha amerikanske angrepsfly

Nei til atomvåpen: Vi vil ikke ha amerikanske angrepsfly

"Det norske Storting har vedtatt tidenes største våpenopprustning. Kjøp av 52 kampfly til en pris på minst 65 milliarder kroner. Det er så mye at det er ikke til å fatte – verken for vanlige folk eller politikere! Statsminister Jens Stoltenberg, har du kommet? Hører du meg der oppe? Stortinget er i utakt med folket. DU og din Regjering er i utakt med folket! Vi vil ikke bruke 65 milliarder eller kanskje mer på amerikanske angrepsfly," sa Nei til atomvåpens Bitte Vatvedt blant annet i sin appell på Youngstorget i dag.

Osloavdelingen av Nei til atomvåpen gikk i 1-mai-toget med parolen "NEI til F-35 kampfly."

 

Kamerater – fredsvenner

”Vær utålmodig menneske”, skrev Inger Hagerup under annen verdenskrig. Hun inspirerte minst tre generasjoner.

”Det bar galt av sted. Styrken ble makt, og makten vold.

Og mennesker trampet hverandre ned.”

Vi er der. Krigstrusselen og konfliktnivå i verden er høyere enn noen gang. Krigsprofitørene mer hissige. Det selges våpen i verden for svimlende summer.

Russland har nylig sjøsatt nye atomubåter med 600 atomstridshoder. Basen ligger 10 mil fra Kirkenes. 10 000 atombomber står klare til å utslette vår lille klode.

Opprustning, krig og krigsforberedelser er i særklasse vår tids største miljøversting. Opprustning, våpenproduksjon og krig dreper mennesker og miljø hver dag over hele verden. Verdens statsledere prøver å få oss til å tro at jo mer våpen, jo større trygghet. At våpen gir styrke, makt og trygghet. At å true med atomvåpen gir trygghet.

VI vet bedre. Det er feil. Å ruste opp fører til krig. Å ruste ned skaper fred. Atomvåpen er avskyelige og umoralske selvmordsvåpen. Atomvåpen skaper ingen trygghet. Atomvåpen er ikke forsvar, men kun et avskyelig angrep på menneskeheten og menneskeverdet. Å snakke om fred og samtidig ruste opp er lite tillitvekkende.

Det norske Storting har vedtatt tidenes største våpenopprustning. Kjøp av 52 kampfly til en pris på minst 65 milliarder kroner. Det er så mye at det er ikke til å fatte – verken for vanlige folk eller politikere! Statsminister Jens Stoltenberg, har du kommet? Hører du meg der oppe? Stortinget er i utakt med folket. DU og din Regjering er i utakt med folket! Vi vil ikke bruke 65 milliarder eller kanskje mer på amerikanske angrepsfly.

Vi vil ikke bidra i NATOs internasjonale angrepsstyrke! Vi tror ikke flyene trygger Norge. Statsminister Stoltenberg vil du ha folks tillit så vis oss statsmannsmot og snu! Bestill IKKE flyene! STOPP galskapen!  Vi ber om at prosessen rundt valget av de amerikanske angrepsflyene F-35 må granskes av Riksrevisjonen og andre uavhengige.

For at vi skal få tillit til en slik enorm våpenopprustning må prosessen i det minste være åpen i vårt demokratiske samfunn. Vi oss ditt mot Stoltenberg så skal vi vise deg tillit!

Støtt en samlet fredsbevegelse og det norske folk – IKKE amerikanske myndigheter og amerikansk våpenindustri: Våpenprodusenten Locheed Martin driver en uetisk og grådig virksomhet ved produksjon av atomvåpen, klasebomber og de mest grusomme angrepsvåpen. De har blod på hendene helt opp til øra! Kronprinsparet skal på lunsj og promotere krigsprofitøren Locheed Martin til uka. Statsminister Stoltenberg, Kongehusets rådgiver; Be kronprinsparet bli hjemme! Det passer fredsnasjonen Norge dårlig å promotere verdens største våpenprodusent og krigsprofitører.

Håkon og Mette-Marit: promoter FRED ikke krig. BLI HJEMME – FOR FREDENS SKYLD!

Statsminister Stoltenberg, Kast din troverdighet og Norge inn i kampen for et internasjonalt forbud mot atomvåpen. Det er de atomvåpenfri statene i verden som må pålegge atomstatene å kvitte seg med atomvåpen. Inger Hagerup; ”Det haster, det haster. Det kan gå galt igjen. Drømmer og utopier sier de kloke menn, de som er kalde av hjerte. Hør ikke på dem lenger!”

F-35 kan føre atomvåpen. De skal gå inn i NATOs kampflyflåte. NATOs angrepsstrategi er å bruke atomvåpen. Norske F-35 bli en del av NATOs atomvåpenstrategi under amerikansk kommando.

Vi har alle et ansvar!

Søtt fredsbevegelsens underskriftskampanje om gransking av kampflykjøpet. Støtt Oslo Nei til Atomvåpens parole om å holde Norden atomfritt, Nei til rakettskjold og NEI til F-35 kampfly. FORBUD MOT ATOMVÅPEN. Vår parole står der borte – brosjyre om underskriftskampanjen for gransking av kampflykjøpet får du ved arbeiderstatuen.

”Vær utålmodig menneske! Sett dine egne spor!

Det gjelder vårt evige, korte liv. Det gjelder vår jord!”

Takk til Inger Hagerup

Til lykke med dagen!

Kommentarer   

0 #1 Ragnar Fjærestrand 01-05-2013 14:57
Bra. Men hvor er våre partikamerater i maktens korridorer. Dem er tause om det skyldes feighet eller dumskap kan en begynne å lure på. Vår leder holder kjeft samme gjør våre nestledere og vi som står på for å endre dette blir sett på som drittsekker Obama fikk fredsprisen for å ha tanker om å redusere atomvåpen, FN Vedtok at det skulle være ulovlig å selge våpen til stridene parter. Greit og bra men det er jo bare narre spill hele greia. Barth Eide og Strøm Eriksen har sendt de kongelige til verdens størst våpen produsent for å markedsføre norske våpen og rakett system. og vi sitter ved samme regjerings bord å nikker med og holder kjeft. Det er en del gamle SF folk som protesterer mot den linja parti har tatt og det er bra. Men mindre bra at mange har lagt ned kampviljen og blitt passive i håpløsheten over den forvandling partiet fikk i 1998 , og som bare fortsetter. Jeg er glad for at noen som orker å stå på videre mot denne opprustingen som nå foregår på bred front. Men hvordan skal vi få vekket parti ledelsen og stortingsgruppa ? Jeg her ingen trylleformular om hvordan-. dette skal gjøres. Takk til Ivar ,Hedda som stadig kommer med nye innspill og ikke ser ut til å gi opp selv om dem slåss mot et mange hodet troll
0 #2 Johanne M. Hartwig. 01-05-2013 16:32
Internasjonal Kvinneliga for Fred(IKFF) hadde en stor postkortaksjon, initiert av avd. Bergen, mot regjeringens beslutning av dette enorme kjøp av F35 kjøp. Gjennom et år fikk Utenriks- og Forsvarsdept. tilsendt bunker av protesterende postkort. Postkortene var undertegnet av mennesker fra alle kanter av landet og helt uavhengig av partipolitisk tilknytning. Ny henstilling til regjering og storting: Dere har ikke det norske folk med dere i denne flykjøpbeslutni ngen.Stopp opp,tenk nedrustning og rust for ikke-voldelig konflikthåndter ing!
0 #3 Trine Eklund 02-05-2013 18:35
Hvor er våre Stortingspoliti kere som stemmer inn denne galskapen ? Er det ikke èn av de folkevalgte som tør stå opp å protestere ? Attpå til trekkes Kongehuset inn og skal promotere galskapen innen den mest umoralske og uetiske våpengiganten som finnes. Mette Marit og Håkon, ikke la dere bruke i en så skitten kampanje ! Si NEI og vis at dere er solidariske med framtiden, miljøet,freden og det norske folk !
0 #4 marit mihle 03-05-2013 17:29
Jeg finner dette i strid med de fleste nordmenns holdninger.
Jeg foreslår at f.eks. du Johansen starter underskriftskam panje etter mønster av Avazz. Hilsen Marit SV-medl i Ullern

Legg til kommentar