Internasjonal politikk

Nei til atomvåpen: Vi vil ikke ha amerikanske angrepsfly

Nei til atomvåpen: Vi vil ikke ha amerikanske angrepsfly

"Det norske Storting har vedtatt tidenes største våpenopprustning. Kjøp av 52 kampfly til en pris på minst 65 milliarder kroner. Det er så mye at det er ikke til å fatte – verken for vanlige folk eller politikere! Statsminister Jens Stoltenberg, har du kommet? Hører du meg der oppe? Stortinget er i utakt med folket. DU og din Regjering er i utakt med folket! Vi vil ikke bruke 65 milliarder eller kanskje mer på amerikanske angrepsfly," sa Nei til atomvåpens Bitte Vatvedt blant annet i sin appell på Youngstorget i dag.

Osloavdelingen av Nei til atomvåpen gikk i 1-mai-toget med parolen "NEI til F-35 kampfly."

 

Kamerater – fredsvenner

”Vær utålmodig menneske”, skrev Inger Hagerup under annen verdenskrig. Hun inspirerte minst tre generasjoner.

”Det bar galt av sted. Styrken ble makt, og makten vold.

Og mennesker trampet hverandre ned.”

Vi er der. Krigstrusselen og konfliktnivå i verden er høyere enn noen gang. Krigsprofitørene mer hissige. Det selges våpen i verden for svimlende summer.

Russland har nylig sjøsatt nye atomubåter med 600 atomstridshoder. Basen ligger 10 mil fra Kirkenes. 10 000 atombomber står klare til å utslette vår lille klode.

Opprustning, krig og krigsforberedelser er i særklasse vår tids største miljøversting. Opprustning, våpenproduksjon og krig dreper mennesker og miljø hver dag over hele verden. Verdens statsledere prøver å få oss til å tro at jo mer våpen, jo større trygghet. At våpen gir styrke, makt og trygghet. At å true med atomvåpen gir trygghet.

VI vet bedre. Det er feil. Å ruste opp fører til krig. Å ruste ned skaper fred. Atomvåpen er avskyelige og umoralske selvmordsvåpen. Atomvåpen skaper ingen trygghet. Atomvåpen er ikke forsvar, men kun et avskyelig angrep på menneskeheten og menneskeverdet. Å snakke om fred og samtidig ruste opp er lite tillitvekkende.

Det norske Storting har vedtatt tidenes største våpenopprustning. Kjøp av 52 kampfly til en pris på minst 65 milliarder kroner. Det er så mye at det er ikke til å fatte – verken for vanlige folk eller politikere! Statsminister Jens Stoltenberg, har du kommet? Hører du meg der oppe? Stortinget er i utakt med folket. DU og din Regjering er i utakt med folket! Vi vil ikke bruke 65 milliarder eller kanskje mer på amerikanske angrepsfly.

Vi vil ikke bidra i NATOs internasjonale angrepsstyrke! Vi tror ikke flyene trygger Norge. Statsminister Stoltenberg vil du ha folks tillit så vis oss statsmannsmot og snu! Bestill IKKE flyene! STOPP galskapen!  Vi ber om at prosessen rundt valget av de amerikanske angrepsflyene F-35 må granskes av Riksrevisjonen og andre uavhengige.

For at vi skal få tillit til en slik enorm våpenopprustning må prosessen i det minste være åpen i vårt demokratiske samfunn. Vi oss ditt mot Stoltenberg så skal vi vise deg tillit!

Støtt en samlet fredsbevegelse og det norske folk – IKKE amerikanske myndigheter og amerikansk våpenindustri: Våpenprodusenten Locheed Martin driver en uetisk og grådig virksomhet ved produksjon av atomvåpen, klasebomber og de mest grusomme angrepsvåpen. De har blod på hendene helt opp til øra! Kronprinsparet skal på lunsj og promotere krigsprofitøren Locheed Martin til uka. Statsminister Stoltenberg, Kongehusets rådgiver; Be kronprinsparet bli hjemme! Det passer fredsnasjonen Norge dårlig å promotere verdens største våpenprodusent og krigsprofitører.

Håkon og Mette-Marit: promoter FRED ikke krig. BLI HJEMME – FOR FREDENS SKYLD!

Statsminister Stoltenberg, Kast din troverdighet og Norge inn i kampen for et internasjonalt forbud mot atomvåpen. Det er de atomvåpenfri statene i verden som må pålegge atomstatene å kvitte seg med atomvåpen. Inger Hagerup; ”Det haster, det haster. Det kan gå galt igjen. Drømmer og utopier sier de kloke menn, de som er kalde av hjerte. Hør ikke på dem lenger!”

F-35 kan føre atomvåpen. De skal gå inn i NATOs kampflyflåte. NATOs angrepsstrategi er å bruke atomvåpen. Norske F-35 bli en del av NATOs atomvåpenstrategi under amerikansk kommando.

Vi har alle et ansvar!

Søtt fredsbevegelsens underskriftskampanje om gransking av kampflykjøpet. Støtt Oslo Nei til Atomvåpens parole om å holde Norden atomfritt, Nei til rakettskjold og NEI til F-35 kampfly. FORBUD MOT ATOMVÅPEN. Vår parole står der borte – brosjyre om underskriftskampanjen for gransking av kampflykjøpet får du ved arbeiderstatuen.

”Vær utålmodig menneske! Sett dine egne spor!

Det gjelder vårt evige, korte liv. Det gjelder vår jord!”

Takk til Inger Hagerup

Til lykke med dagen!