Internasjonal politikk

Syriske flyktninger: Oslo kommune vil ta forsterket ansvar, men byrådslederen vil ikke fortelle det til staten

Syriske flyktninger: Oslo kommune vil ta forsterket ansvar, men byrådslederen vil ikke fortelle det til staten

Bystyret vil ta forsterket ansvar for syriske flyktninger, men byrådslederen synes det er greit å unnlate å fortelle Staten om dette.

Bystyret hadde 3. september en interpellasjonsdebatt, reist av SV, vedrørende en mulig deltakelse fra Oslo i en storbydugnad for å motta syriske kvoteflyktninger. På forslag fra gruppelederne i Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti vedtok bystyret:

“Bystyret viser til den alvorlige humanitære situasjonen i Syria og flyktningekrisen som har oppstått i kjølvannet av borgerkrigen i landet. I denne situasjonen er Oslo kommune rede til å ta et forsterket ansvar for å bosette syriske flyktninger, også dem med særskilte behov.”

For statlige myndigheter som vurderer hva norske kommuner har kapasitet til å ta i mot er det jo særs viktig å vite at Oslo er beredt til å ta et forsterket ansvar for å bosette syriske flyktninger.

I gårsdagens bystyremøte ba jeg derfor byrådslederen besvare følgende: Når og hvordan er bystyrets vedtak formidlet til nasjonale myndigheter? Byrådslederens svar var: Byrådet/Oslo kommune har ikke informert Staten om dette. Man sitter med andre ord helt musestille. Og da kan man jo undres om f.eks. Kr.Fs Erik Lunde eller Venstres Odd Einar Dørum er fornøyd med en slik passivitet.

Kommentarer   

+2 #1 Trine Eklund 24-10-2014 08:09
Et forunderlig standpunkt. Hvorfor dette hemmelighetskre mmeriet - hvor er solidariteten med resten av flyktningepolit ikken - som forøvrig er en skamplett innen norsk humanitet. Hva betyr det i realiteten at Oslo kommune "vil ta et forsterket ansvar"?

You have no rights to post comments