Internasjonal politikk

Kommunestyret for fall

Kommunestyret for fall

En TISA-avtale vil på dramatisk vis forandre kommune-Norge hvis den blir gjennomført.

"Bruk den lille politiske innflytelsen du har ved kommunevalg så lenge du har den. Det kan snart være slutt. Neste gang du kan stemme ved et kommunevalg, i 2019, kan kommunestyrenes makt allerede være vesentlig redusert, om det går som regjeringa vil. I dypeste hemmelighet fører regjeringa forhandlinger om en internasjonal avtale som på dramatisk vis vil forandre Kommune-Norge for all framtid, dersom den blir gjennomført. Forhandlingene er så hemmelige at det eneste vi får vite, er det som lekker ut på WikiLeaks. Planen er å frata kommunene all makt og innflytelse over organiseringa av tjenestetilbudet til innbyggerne. Enn så lenge skal kommunene få lov til å bestille og betale, men der stopper det.

Avtalen som det forhandles om, går under navnet TISA eller Trade In Services Agreement. Sagt med politikernes egne ord går avtalen ut på å «liberalisere handelen med tjenester». I klarspråk betyr det at alle offentlige tjenester skal kommersialiseres, dersom det er mulig for private aktører å tjene penger på dem. Så lenge det er det offentlige som skal betale private selskaper for å utføre tjenester som i dag er offentlige, kan man godt si at det hele er en listig plan for å lose skattebetalernes penger ned i lomma på private investorer," skriver Martin Austad, styremedlem i Folkeaksjonen mot TISA.

Les hele artikkelen på linken.

Kommentarer   

0 #1 Elin Kristiansen 16-09-2015 08:13
Mange som ikke vet dette, og som ikke tror det kan være så ille. Da er det på tide å våkne, dette er en enveis vei til helvete for de fleste normale folk, inkludert politikere. De prøver å holde dette hemmelig, og vi får vite mer fra wikileaks enn våre egne politikere.
0 #2 Tone Bergli Joner 16-09-2015 11:35
Attac og flere org må raskt gå sammen om å invitere til et stort åpent debattmøte i Litteraturhuset /Wergeland. Samt starte en innsamling som skal gå til informasjon.
Diskutere om vi vil ha at:
1. Internasjonale selskaper skal kunne overstyre norske vedtak gjort i Stortinget og kommunene. Vil vi ikke være herrer i eget hus?
2. Et brunt eller et grønt Norge.

Legg til kommentar