Internasjonal politikk

Thunderclap: Stem ja, Børge Brende!

Thunderclap: Stem ja, Børge Brende!

Stem ja til FN-resolusjonene mot atomvåpen når de voteres over på nytt.  

Visste du at Norges regjering på årets generalforsamling i FN ikke ville støtte fire FN-resolusjoner mot atomvåpen? Da det var avstemning om disse FN-resolusjonene i en av generalforsamlingens underkomiteer, stemte Norge nei eller blankt. Et overveldende flertall av alle verdens land stemte imidlertid ja til disse resolusjonene, som har som formål å skape politisk grunnlag for å starte opp en internasjonal prosess for å forby atomvåpen.  

Avstemningen som fant sted i underkomiteen første uken i november, var foreløpig. Det endelige vedtaket om disse FN-resolusjonene skal finne sted i et plenumsmøte i FNs generalforsamling 7. desember. Der er det mulig for Norge å endre sin stemmegiving.  

Nå er en Thunderclapkampanje ute! Det tar bare noen sekunder å bli med på kampanjen - det innebærer at denne meldingen "Stem ja til FN-resolusjonene mot atomvåpen når de voteres over på nytt  i dag, Børge Brende #Ingenskamåsnu" med link til en nettsak med bildet (som du ser som illustrasjon her) automatisk blir postet på Facebook eller Twitter den 7. desember.  

Supert hvis du vil bli med! Og spre den gjerne videre til andre. USA jobber nå med å presse stater til å stemme nei, da er det viktig at vi står på og presser andre veien. 

Kommentarer   

+2 #1 John Magne Hiller 28-11-2015 10:16
I denne saka er utanriksministe ren totalt på kollisjonskurs med både stortingsfleirt al og folkemeining. Dette er ille!
+2 #2 Trine Eklund 28-11-2015 10:41
Flau på Norges vegne - hva slags regjering har vi som ikke tør stemme mot atomvåpen fordi vi er medlem av NATO? Tåpelig og ubegrunnet unnskyldning fra en feig utenriksministe r
+2 #3 Ingunn Walsøe 28-11-2015 15:15
Ja, det er pinlig. Norge ville jobbe for en lov om fjerning av atomvåpen i fjor. Da fikk de klar beskjed fra USA om at noe slikt ikke var forenlig med vårt NATO medlemskap. Det er til å bli kvalm av
+3 #4 Ellen marie Poulsson 28-11-2015 18:52
Det mest kritikkverdige er at denne regjeringen i dette spørsmålet ikke har flertallet av det Norske folk bak seg......
0 #5 Sigrid Klæboe Jacobsen 30-11-2015 08:18
Stem ja!
0 #6 Bjørn Økern 04-12-2015 11:12
Tror ikke dette er NATO-sak, men bilateral avtale med USA som det memste av "norsk" forsvarspolitik k. Les Bård Wormdals nye bok "Spionbasen" (PAX). Den som tror onkel Sam`s kaninen har dødd ut, tar skammelig feil. De lever i beste velgående - og vel så det.

Legg til kommentar