Internasjonal politikk

Thunderclap: Stem ja, Børge Brende!

Thunderclap: Stem ja, Børge Brende!

Stem ja til FN-resolusjonene mot atomvåpen når de voteres over på nytt.  

Visste du at Norges regjering på årets generalforsamling i FN ikke ville støtte fire FN-resolusjoner mot atomvåpen? Da det var avstemning om disse FN-resolusjonene i en av generalforsamlingens underkomiteer, stemte Norge nei eller blankt. Et overveldende flertall av alle verdens land stemte imidlertid ja til disse resolusjonene, som har som formål å skape politisk grunnlag for å starte opp en internasjonal prosess for å forby atomvåpen.  

Avstemningen som fant sted i underkomiteen første uken i november, var foreløpig. Det endelige vedtaket om disse FN-resolusjonene skal finne sted i et plenumsmøte i FNs generalforsamling 7. desember. Der er det mulig for Norge å endre sin stemmegiving.  

Nå er en Thunderclapkampanje ute! Det tar bare noen sekunder å bli med på kampanjen - det innebærer at denne meldingen "Stem ja til FN-resolusjonene mot atomvåpen når de voteres over på nytt  i dag, Børge Brende #Ingenskamåsnu" med link til en nettsak med bildet (som du ser som illustrasjon her) automatisk blir postet på Facebook eller Twitter den 7. desember.  

Supert hvis du vil bli med! Og spre den gjerne videre til andre. USA jobber nå med å presse stater til å stemme nei, da er det viktig at vi står på og presser andre veien.