Internasjonal politikk

Josef og Maria ville blitt stoppet av muren

Josef og Maria ville bli stoppet av muren

Nå når vi er inne i adventstiden kan det være grunn til å minne om at i dag ville Josef og Maria blitt møtt av en israelsk mur, og stengt ute.

Apartheid–muren er en ca. 670 kilometer lang avsperring som er under bygging inne på og langs grensa til den okkuperte Vestbredden. Byggingen av barrieren ble igangsatt i 2003. Rent fysisk utgjøres 90 % av barrieren av stålgjerder med hindre for kjøretøy omgitt av en 60 meter bred, avstengt sone, mens 10 % er satt sammen av 8 meter høye, prefabrikkerte betongelementer.

Den internasjonale domstolen i Haag, det øverste juridiske organ i FN, vedtok i 2004 en uttalelse om den muren Israel har bygget, og hvor de sier at

«Byggingen av muren som bygges av Israel, okkupantmakten, i det okkuperte palestinske territorium, inklusive i og rundt Øst-Jerusalem, og dets tilhørende regimet, er i strid med internasjonal lovgivning. Israel er forpliktet til å avslutte sine brudd på internasjonal lovgivning; De er forpliktet til øyeblikkelig å avslutte bygningsarbeidene på muren som bygges i det okkuperte palestinske territorium, inklusive i og rundt Øst-Jerusalem, og til øyeblikkelig å demontere strukturen som befinner seg der inne, og til øyeblikkelig å tilbakekalle eller nullstille alle juridiske og forordningsmessige bestemmelser relatert til dette.»

FNs hovedforsamling har klare vedtak som krever at Israel respekterer Haag-domstolesn uttalelse.

I 1989 falt Berlin-muren. I 1994 var det slutt på apartheid-regimet i Sør-Afrika. Likevel gjentar Israel de historiske feilgrepene i ved å reise elektriske gjerder, vakttårn og en mur. Apartheid-muren.

Josef og Maria ville blitt utestengt og ville ikke nådd fram til herberget.

Kommentarer   

#1 Marie Elvemo Sivertsen 03-12-2015 07:15
Overgrepene mot Palestina ser jeg på med større bekymring enn at Josef og Maria ikke ville nådd frem til herberget. For disse ville det alltids funnes en løsning - det er mange som har fødd uten et herberge. Slipp Palestinerne fri og la de leve et menneskeverdig liv i fred.
-2 #2 Trine Eklund 03-12-2015 08:44
Helt utrolig og ufattelig at spesielt Europa lar dette fortsette år etter år. Årsak? Handelen med Israel går strykende og Palestinere er arabere og muslimer, mao ikke "en av oss" så vi lar det gå. En god "vestlige verdi".
+6 #3 Conrad Myrland 03-12-2015 11:54
Som et ungt jødisk par fra Nasaret ville Maria og Josef selvsagt hatt helt andre bekymringer i Betlehem enn den israelske sikkerhetsbarri eren. Under den andre intifadaen kunne ingen ubevæpnede jøder trygt reise inn i palestinsk-kont rollerte områder. For å unngå lynsjinger innførte israelske myndigheter forbud for alle statsborgere mot å ta seg inn i områder hvor palestinske selvstyremyndig heter har sikkerhetskontr oll. Høstens knivterror har nok en gang bevisst at det ikke er husrom eller hjerterom for jøder i Betlehem.
Muren i Betlehems-områd et er ikke bygget for å hindre noen i å ta seg inn i Betlehem – den er bygget for å beskytte jødiske Maria’er og Josef’er fra å bli angrepet av jihadister fra Betlehem og andre palestinske byer. Kontrollpostene sjekker trafikk ut av byen, ikke inn i byen.
Sikkerhetsbarrieren er selvsagt ingen apartheid-mur, men et passivt sikkerhetstilta k som de fleste israelere ser på som svært kostbart, men nødvendig.

Ingen Berlin-mur
Johansen er forvirret også når det gjelder Berlin-muren.
Berlin-muren ble bygd av et kommunist-regim e for å hindre egne innbyggere å flykte UT, og dermed skade regimets renommé.
På den andre side er Israels mur bygd for å beskytte egne innbyggere, ikke minst jødiske flyktninger fra kommunistregime r og arabiske land, og hindre fiendtlige elementer fra å ta seg INN for å skade dem.
Johansen siterer fra uttalelsen som Den internasjonale domstolen i Haag kom med i 2004. Han unnlater å nevne at USA og en rekke europeiske land, inkludert Norge, mener domstolen i Haag ikke har rett til å avsi noen juridisk dom med hensyn til barrieren.
Johansen unnlater å fortelle om alle de andre landene som bygger barrierer for å få kontroll på trafikken inn i sine landområder.

Kristenforfølgelse
Det ville neppe være bare foreldrene til Jesus som fikk en ublid mottakelse i den palestinske byen, dersom juleevangeliet skulle blitt repetert i dagens politiske klima. Som den første kristne, og endog en som vant tilhengere fra andre religioner, ville Jesus nok også fått merke på kroppen forfølgelsen fra muslimene i byen. Det foregår utstrakt diskriminering og trakassering av kristne i palestinske områder. PA gjør lite eller ingenting for å dempe forfølgelsen. Trakasseringen er særlig intens mot de kristne lederne som får muslimer til å konvertere bort fra islam. Jesus ville ligget tynt an.

Les mer:
miff.no/.../...
#4 Ivar J 03-12-2015 12:00
Allerede i de første setningene bommer MIFF: "Historisk sett er kristne høytider blitt misbrukt til angrep mot jøder i Europa." Det er klart uriktig å sette likhetstegn mellom staten Israel og jøder.
+4 #5 Mette Hustad 03-12-2015 12:03
For en tragisk feilslutning!
Det er opprørende at slik propaganda slukes rått av ellers oppegående folk. :'(
Jødiske Maria og Josef hadde aldri kunnet dra inn i Betlehem slik nå, av redsel for å bli lynsjet. Det er ellers derfor sikkerjetsgjerd et er bygget, for å forhindre terrorangrep, og det har virket.
+3 #6 Hans Holter Solhjell 03-12-2015 13:16
Dette var en veldig tynn og historieløs analyse som blander sammen helt ulike hendelser og årsaksforhold.

Berlinmuren ble for eksempel bygget for å stenge innbyggerene i Øst Tyskland inne, slikt at de ikke flyktet til frihet, demokrati og menneskerettigh eter i vesten.

Sikkerhetsbarri eren i Israel er tvert i mot bygget for å beskytte innbyggerene i Israel mot å bli angrept og drept av palestinske representanter for en rasistisk apartheidideolo gi, som rammer både Israels innbyggere, og sine egne uskyldige medpalestinere. Denne sikkerhetsbarri eren har reddet livet til hundrevis av Israelere og tusenvis av Palestinere.

Samtidig kan de som ikke ønsker å drepe, massakrere og terrorisere i stor grad reise frem og tilbake over kontrollpunkten e. Hver dag reiser ca 90000 palestinere fra vestbredden inn og ut av Israel, gjennom sikkerhetsbarri eren. Josef og Maria ville nok sluppet igjennom ganske enkelt.

Spørsmålet er heller hvor lenge de hadde overlevd på den PA kontrollerte side, hvor det er livsfarlig å være jøde. Du vil kanskje hevde at det er deres egen skyld pga sionismen, men du kan da lese om forholdene for jøder i området i århundrene opp til det 19 århundre, og se på hvilken undertrykking, fordrivelse, utestengelse og til tider også massakre de ble utsatt for over århundrene, i Jerusalem, Hebron og så videre, og forstå hva jeg over mener med en rasistisk apartheid ideologi. Sett deg gjerne inn i den palestinske folkehelten, Stor Muftien av Jerusalem, Haj_Amin_al-Hus seinis, naziinspirerte ideologi også, og hans samarbeid med nazistene.

Her beskriver Karl Marx situasjonen i Jerusalem i 1854:

www.marxists.org/.../28.htm

"the sedentary population of Jerusalem numbers about 15,500 souls, of whom 4,000 are Mussulmans and 8,000 Jews. The Mussulmans, forming about a fourth part of the whole, and consisting of Turks, Arabs and Moors, are, of course, the masters in every respect, as they are in no way affected with the weakness of their Government at Constantinople.

Nothing equals the misery and the sufferings of the Jews at Jerusalem, inhabiting the most filthy quarter of the town, called hareth-el-yahou d, the quarter of dirt, between the Zion and the Moriah, where their synagogues are situated – the constant objects of Mussulman oppression and intolerance, insulted by the Greeks, persecuted by the Latins, and living only upon the scanty alms transmitted by their European brethren."
#7 Alf K 03-12-2015 19:42
Som jøder ville Josef og Maria hatt veldig små sjanser for å overleve inne på de palestinske områdene. Så all takk til muren , som tross alt ville reddet livet deres.
#8 eivind a 03-12-2015 20:28
for noe propagandavås!
grunnen til muren/gjerdet ble satt opp,var på grunn av palestinsk terror mot israel.
betlehem,jesu fødeby,er idag "judenrein"
fordi det er for farlig for jøder å bo der. det er tragisk spør du meg!
#9 Dag Myhre 04-12-2015 22:28
Artig vinkling om muren i Jerusalem og Maria med barnet.
Er du en troende kanskje siden du bruker bibelske legender?
Nei du er nok heller ateist, som meg selv, som sosialister flest.
Gode saklige svar fra Conrad Myrland og Hans Holter Solhjell.
Han nevner Stor Muftien av Jerusalem, Haj Amin al Husseinis.
Ja denne var altså palestinernes åndelige og politiske leder i mellomkrigstiden.
Som kjent var han i nært samarbeid med Hitler og bodde i lange perioder hos Hitler i Berlin under verdenskrigen. Sammen konspirerte de om hvordan jødene i MidtØsten kunne likvideres. Hadde ikke Rommel blitt stoppet ved El Alamain, ville nok dette blitt satt ut i livet.
Tidligere i verdenshistorie n har alle folk og land som har tapt kriger måtte betale dyrt både i landavståelse og store forflytninger av mennesker.
Bare arabere later til å være unntatt slike konsekvenser. Arabiske land har startet 5 kriger mot Israel og skulle man fulgt det som har vært typisk i nyere verdenshistorie , burde Israel ha økt sitt territorium med Sinai og store deler av Syria, Libanon og Jordan. Men Israel valgte å bytte land for fred og ga mesteparten av det de hadde vunnet i kriger som ble påført de av arabiske stater, i bytte for fredsavtaler. Israel består i dag av ca 2 promille av arabisk territorium. Fred ja, mot angrep fra arabiske stater men ikke fra palestinske terrorister. Det var palestinerne som startet internasjonal terrorisme i -73 med Munchen massakren. Dette har gjort de stadig mer populære blant venstresiden i Europa.
Terror virker.
Er islamistisk terror høyre- eller venstredreid?
Dersom fascismen er ytre høyre, så ligger det vel helst der. Litt rart at venstresiden da støtter palestinerne? Men de støttet jo også Argentinas fascistiske militærjunta under Falklandskrigen . Sosialistene har alltid vært på diktaturets side i alle konflikter i det 20. århundre. Eller har du eksempler Johansen på noe annet? Det er nok grunnen til hatet mot Israel: Landet er demokratisk. Proletariatets diktatur har faktisk ikke røtter i hverken demokrati, menneskerettigh eter eller rettsstat.
Ja Israel bygger en mur mot hat og religiøs fanatisme. Det er det det dreier seg om, ikke at de har erobret palestinernes land. I 1850 bodde det flere jøder der enn det bodde muslimer. I 1918 ble den muslimske stat (IS) eller kalifatet, som nå skal gjenoppstå, oppløst etter 400 år. det Ottomanske imperium, oppløst fordi de var på feil side i WW1.
Merkelig hvordan muslimer har hatt en tendens til å være på feil side i alle kriger?
Akkurat som venstresosialis men. Eller kanskje jeg heller skal bare si sosialismen. Nazi betyr jo som alle vet nasjonalsosialisme.
Ja ja Johansen, fremtidens historikere vil nok vite hvor de skal plassere deg og dine meningsfeller.
-1 #10 Nils 05-12-2015 16:41
Det var bland det dummaste rubriksättning jag skådat !
För Jesus existerar inga murar eller dörrar.
När det står "så stg han mitt ibland dem" i NT, så behövde han ingen passage.
Likadant när 2 eller 3 är församlade i Jesu namn så är han mitt ibland dem.
---
Sedan är det de facto så att Judeen & Samarien är inte ockuperad mark, endast omtvistad enl. FN-konvektioner.
Så förvräng inte rätten.
#11 maria 10-12-2015 20:53
Vel. Nå syns jeg de skal følge lover som alle andre land og fjerne disse murene.. å for å si det slik trenger ikke jødene og beskyttes for å bli drept av en muslim. Det er latterlig.. for hvem var det som satt oppe på en ås topp og så på palestinerne bli bombet ni stykker på gaza stripen med popkorn ikke hånda. Var ikke det jødene kanskje. Men for alle del støtt dem og støtt sionistene til å rettferdiggjøre tusenvis av drap på muslimer.. ignorante idioter..

You have no rights to post comments