Internasjonal politikk

Josef og Maria ville blitt stoppet av muren

Josef og Maria ville bli stoppet av muren

Nå når vi er inne i adventstiden kan det være grunn til å minne om at i dag ville Josef og Maria blitt møtt av en israelsk mur, og stengt ute.

Apartheid–muren er en ca. 670 kilometer lang avsperring som er under bygging inne på og langs grensa til den okkuperte Vestbredden. Byggingen av barrieren ble igangsatt i 2003. Rent fysisk utgjøres 90 % av barrieren av stålgjerder med hindre for kjøretøy omgitt av en 60 meter bred, avstengt sone, mens 10 % er satt sammen av 8 meter høye, prefabrikkerte betongelementer.

Den internasjonale domstolen i Haag, det øverste juridiske organ i FN, vedtok i 2004 en uttalelse om den muren Israel har bygget, og hvor de sier at

«Byggingen av muren som bygges av Israel, okkupantmakten, i det okkuperte palestinske territorium, inklusive i og rundt Øst-Jerusalem, og dets tilhørende regimet, er i strid med internasjonal lovgivning. Israel er forpliktet til å avslutte sine brudd på internasjonal lovgivning; De er forpliktet til øyeblikkelig å avslutte bygningsarbeidene på muren som bygges i det okkuperte palestinske territorium, inklusive i og rundt Øst-Jerusalem, og til øyeblikkelig å demontere strukturen som befinner seg der inne, og til øyeblikkelig å tilbakekalle eller nullstille alle juridiske og forordningsmessige bestemmelser relatert til dette.»

FNs hovedforsamling har klare vedtak som krever at Israel respekterer Haag-domstolesn uttalelse.

I 1989 falt Berlin-muren. I 1994 var det slutt på apartheid-regimet i Sør-Afrika. Likevel gjentar Israel de historiske feilgrepene i ved å reise elektriske gjerder, vakttårn og en mur. Apartheid-muren.

Josef og Maria ville blitt utestengt og ville ikke nådd fram til herberget.

Kommentarer   

0 #11 maria 10-12-2015 20:53
Vel. Nå syns jeg de skal følge lover som alle andre land og fjerne disse murene.. å for å si det slik trenger ikke jødene og beskyttes for å bli drept av en muslim. Det er latterlig.. for hvem var det som satt oppe på en ås topp og så på palestinerne bli bombet ni stykker på gaza stripen med popkorn ikke hånda. Var ikke det jødene kanskje. Men for alle del støtt dem og støtt sionistene til å rettferdiggjøre tusenvis av drap på muslimer.. ignorante idioter..

Legg til kommentar