Internasjonal politikk

Norge ut av krigen i Syria!

Norge ut av krigen i Syria!

Norges Fredsråd har tatt initiativ til et opprop hvor man krever at Norge kaller hjem soldatene fra Jordan/Syria og stanser all militære støtte til fortsatt krigføring der.

Norge må støtte opp om forsøkene på å få til en politisk løsning på konflikten, og yte sivil og humanitær hjelp samt bistå med å gjenoppbygge landet igjen etter ødeleggelsene.

Siden 2011 har nærmere 12 millioner syrere blitt drevet på flukt. 7 millioner av disse befinner seg fortsatt på flukt innenfor landets grenser. Over 400,000 syrere er drept og opp mot en million er skadet. Over 13 millioner syrere trenger akutt humanitær hjelp og 5 millioner av disse, inkludert 2 millioner barn, bor i områder der det er nærmest umulig å komme fram med den hjelpen de trenger.

Ut i fra et mål om å bekjempe terrorisme viser erfaringene fra Afghanistan, Irak, Libya og nå Syria, at å bekjempe terror med krig som inkluderer regimeendringer og rammer sivilbefolkningen, ikke fungerer. Tvert imot fører det til mer terrorisme og øker terrorfaren, også i Norge.

Underskriv ved å "like" oppropets Facebook-side.

Anbefalt lesning:

Oberstløytnant ut mot Forsvarets IS-krig: Gjør fred i Syria vanskeligere

Cecilie Hellestveit går hardt ut mot norsk Syria-politikk

Hedda Bryn Langemyr: Hva i all verden driver vi med i Syria?

Legg til kommentar