Internasjonal politikk

Fredspriskandidat Trump

FredspriskandidatTrump

Erling Borgen skriver:

"På G7-møtet i helgen klarte Trump å gjøre seg til uvenner med lederne for demokratiske land. I natt ble han bestekompis med diktatoren Kim.

Vi lever i en skremmende og fascinerende verden.

Politiske ”eksperter”, blant annet på TV2, diskuterer om Trump kan ha sjanse til å få Nobels fredspris, fordi han tok Kim i hånden.

Nord-Korea har trolig 15 atomstridshoder. USA og Trump har flere tusen atom-missiler. 1550 av dem er klare til utskyting. De er stasjonert under jorden. De er montert om bord på fly, på skip og i ubåter. USA har stasjonert atomvåpen i fem europeiske land.

Men fredspriskandidat Trump synes ikke dette er nok. Han vil modernisere og styrke atomstyrken til USA. Litt av et paradoks, ikke sant.

Donald Trumps plan for å styrke USAs atombombe-arsenaler vil koste 1,2 trillioner dollar. Det er uvirkelige og uforståelige tall. Hvor mye er det? En trillion dollar er en million dollar ganget med en million.

I norske kroner er dermed 1,2 trillioner dollar omkring 9800 milliarder kroner. NITUSEN ÅTTE HUNDRE MILLIARDER KRONER…. til atombomber og masseødeleggelsesvåpen ,som et flertall av FNs medlemsland har vedtatt å forby.

Det er det dramatiske bakteppet for samtalene mellom Trump og Kim i Singapore," skriver Erling Borgen.


Kommentarer   

0 #1 Douglas Draper 13-06-2018 15:33
"En trillion dollar er en million dollar ganget med en million."
Nei, det er en billion her i Europa. En trillion er en million billioner. Det er gått inflasjon i tellesystemet i USA (og Storbritannia har fulgt etter).
0 #2 Mette H. Elfving 13-06-2018 21:01
Big deal!
Poenget er ikke kronasjene, men ujevnheten.
+1 #3 Else Margrete Hauan 14-06-2018 09:59
Aldri om fredsprisutdeli ngslandet Norge skal gi noen pris til Donald. Hvis han skal gjøre noe for fred så må det være å ruste ned i USA og dette bør være et krav vi nordmenn lærer oss å stille. Også til NATO som krever at medlemslandene bruker mer penger på krig!

Legg til kommentar