Internasjonal politikk

Israelsk slektsgranskning: Styr unna!

Israelsk slektsforskning: Styr unna!

Jeg har gått på trynet igjen med mitt ønske om å unngå å kjøpe produkter fra Israel, selskaper som bidrar til å opprettholde den israelske krigsøkonomi. Denne gang var det produktet MyHeritage.

MyHeritage tilbyr online programvareplattformer for slektsgransking og familiehistorie. Brukerne kan lage slektstrær og søke etter slektninger i databaser med over 6 milliarder historiske dokumenter. Produktet er desidert dominerende på sitt felt. De har over 98 millioner brukere, og er tilgjengelig på 42 språk.

Men så er det slik at MyHeritage er et privateid, israelsk selskap med hovedkvarter nær Tel Aviv i Israel. De har rundt 420 ansatte. Grunnlegger og administrerende direktør er israeleren Gilad Japhet. Selskapet var hovedsponsor for Melodi Grand Prix-sendingene fra Israel tidligere i år.

Og som Wenche Blomberg minner meg på: "Ikke bare det: Det er utviklet høy kompetanse i Israel på slektskartlegging. Fra mellomkrigstida av begynte de en systematisk registrering av palestinske familier og satt etterhvert med total oversikt over enhver slektsforbindelse og nabolagsforhold. Dette var helt uvurderlig strategisk etterretningsinformasjon under Nakba og tida som fulgte."

Styr unna, og velg andre alternativer.


Kommentarer   

0 #1 Else Margrete Hauan 04-06-2019 09:25
Takk for betimelig råd!

Har flere ganger vært på nippet til å prøve, men definitivt ikke nå.

De har et voldsomt reklamebudsjett !
0 #2 Aanund olsnes 04-06-2019 09:35
Det politiske er no ei sak for seg. Men det er ogso andre grunnar til å styre unna desse greiene. Programmet held rett og slett ikkje faglege minimumsmål. Eg har sett på dei resutata ein kar eg kjenner betala dyrt for, og funne ut at det heile anten byggjer på reint tjuveri frå v skikkelege slektsgranskara r ellerogso på tilefeldig internettvrøvl, som ingen burde feste lit til.Med andre ord eit kjeltringtiltak .
-1 #3 Kolbjørg Øyen 05-06-2019 12:44
Takk for opplysning.Meld er meg av!
-2 #4 Wenche Karlskov 23-08-2019 17:29
Jeg holdt på å gjøre samme feilen og jeg forteller "alle" at dette må de holde seg unna!

Legg til kommentar