Miljø og kollektivtrafikk

Rullestolbrukere og TT: Forsinkelser og venting

Rullestolbrukere og TT: Forsinkelser og ventingOm du er funksjonshemmet og rullestolbruker må du a) legge inn store sikkerhetsmarginer, og forventet ventetid, eller b) regne med at du ofte kommer for sent til avtaler. Hvorfor tolerer bystyreflertallet en slik kvalitet på TT-tjenesten, når vi selvsagt aldri ville akseptert at T-banen eller trikken kom 15 til 25 minutter for sent? For oss som ikke har funksjonshemming er ambisjonsnivet "trikk hvert 5. minutt", mens beskjeden til funksjonshemmede er: "Du bør være klar 15 minutter før avtalt tid for henting. Bilen kan komme inntil 15 minutter før eller etter den avtalte tida." Og heller ikke det ambisjonsnivå klarer de å følge opp.


Bydel Østensjø,  "TT-kontoret"
Ryensvingen
Oslo

Klage på bestillingskontoret for TT-kjøring - KONSENTRA

Jeg vil klage på den måten jeg har blitt behandlet av bestillingskontoret for TT-kjøring, KONSENTRA.  Jeg har blått TT-kort for spesialtransport. Tre ganger i løpet av en måned har jeg blitt utsatt for en nedverdigende behandlingsmåte.

Saken forholder seg slik: 

Jeg bestilte transport mandag 5. mai med henting kl. 1630.
Jeg skulle på styremøte i Norsk Forbund for Utviklingshemmede, Oslo fylkeslag, Youngstorget 2. Da bilen ikke var kommet til 1640 ringte jeg og etterspurte den. Fikk beskjed om at den "var på veg", og "kom snart". Etter ytterligere 8 min. venting ringte jeg igjen og spurte om de hadde bestilt den. Hun svarte igen at det hadde de selvsagt gjort. Hun ringte så opp bilen mens jeg ventet, og fortalte at han var "like rundt hjørnet.". (Det er det lengste hjørnet jeg har opplevd:) Så fortalte hun at de hadde flyttet hentingen av meg til kl  1645, så da var bilen faktisk "i rute". Klokken 1657 ankommer bilen. Jeg ble 25 min.forsinklet til mitt styremøte.

Torsdag 8. mai bestilte jeg henting kl. 1730. Da skulle jeg med sangkoret jeg er medlem av, synge for en pensjonistforening kl.1800.  Den samme prosedyren som 5. mai. Bilen kom ikke, jeg ringte samme antall ganger som sist, og det merkelige var at argumentene var de samme, også det at de hadde flyttet hentingen av meg til 15 min, senere. Bilen kom kl. 1755. Jeg ble 17 min. forsinket til konserten. Koret hadde allerede rukket 3 sanger da jeg kom til lokalet.

Begge ganger svarte jeg oppgitt (og en smule forbannet) på deres opplysning om at de hadde flyttet min hentetid et kvarter senere, at det ikke gikk an å gjøre slikt uten at jeg ble varslet eller forespurt om dette var OK for meg. Jeg fikk ikke noe direkte svar på min noe bryske måte å ta meldingene på.  Hvis ikke "Ja" var svar, da.

En tirsdag kveld i midten av april hadde jeg bestilt henting fra Haugerud kirke kl. 2100. Jeg hadde hatt kor-øvelse, og skulle hjem. Det regnet og blåste denne kvelden.  Kirken skulle stenge etter at vi var ferdige, så jeg ble rullet  ut kl. 2105. Når det ikke var kommet bil til kl. 2115 ringte jeg opp Konsentra og spurte hvor den befant seg. Jeg fikk beskjed om at den var på veg, og ikke var lenge før den var hos meg. Etter nye 10 min. venting ringte jeg igjen. Fikk samme svar, at den var like rundt hjørnet.  Jeg vet ikke hva det er med hjørnene til Konsentra, men de er alltid veldig store.
Etter nye 10 min. ringte jeg igjen.  Denne gangen spurte jeg om de hadde bestilt bil til meg i det hele tatt. "Det hadde de selvsagt gjort".  De ringte sjåføren mens jeg ventet på telefonen, og de fortale at han var nede i oppkjøringen til kirken. Da han kom kl.2140,  (40 min. for sent) fortalte jeg historien min. Sjåføren svarte at han tilfeldigvis hadde vært på Tveita da han ble ringt opp, og han fikk turen.  Det er noe her som ikke stemmer!

Disse 3 gangene jeg her har beskrevet oser av mangel på respekt for mennesker. For å strekke det helt ut, respekt for eldre og funksjonshemmede som de egentlig er ansatt for å betjene og hjelpe. Jeg finner meg ikke i en slik behandling, derfor denne formelle klage.

Med hilsen

Rolf Brandhaug
Vetlandsv. 62A
0685 Oslo

Oslo, 18.05.08

Kopi: Ivar Johansen SV, Oslo

You have no rights to post comments