Miljø og kollektivtrafikk

Kildesortering: 2 milliarder dyrere enn antatt

Oslo er en miljøsinke, ikke minst på kildesortering av søppel. Nå er kildesortering på vei. Men prosjektet skulle vise seg å bli langt dyrere enn antatt.  I utgangspunktet startet man med en kostnadsramme på om lag 1,3 milliarder kroner. I 2009 var den justert opp til om lag 3,3 milliarder kroner. 

I en kommentar til ABC Nyheter sier jeg at de fleste av budsjettsprekkene i kommunen handler om manglende kompetanse. - Kommunen selv mangler prosjekteringskompetanse og kompetanse til å kunne vurdere anbud. Det å ha anbud og konkurranseutsetting har vært en del av den førende politikken, men det setter en forutsetning om at man ikke er prisgitt eksterne, sier Johansen.

Han mener det er i hovedsak to årsaker til at vedtak fattes før man har utredet prosjektet ferdig:

- Noen av beslutningene har blitt realisert av ideologiske årsaker, og man har deretter justert vedtakene i forhold til utredningen. I andre saker er de nok litt for kjappe, fordi de skal vise handlingsevne ved å ta raske beslutninger, sier Johansen.
- Jeg synes det er påfallende hvor mange år vi har hatt rapporter om overskridelser, brudd på anbudsregler og brudd på innkjøpsregler uten at byrådet tar det til etterretning, sier han.

Les ABC Nyheter

Kommentarer   

#1 Per-Trygve Hoff 19-09-2009 20:40
Tror du pengene kunne gitt bedre miljøgevinsten brukt annerledes - og derfo burde vært brukt annerledes?
#2 Ivar J 19-09-2009 20:44
Jeg tror vi hadde fått dette på plass før, og til en rimeligere penge, dersom vi hadde hatt en miljøbyråd som var offensiv på miljøpolitikken s område, og ikke hele tida må tvinges av bystyreflertall et til å gjennomføre helt nødvendige tiltak.

Det er alltid ugunstig å fatte delvedtak/klatt evedtak, framfor å få et godt faglig gjennomarbeidet og helhetlig forslag på bordet.
#3 Sigrid Marie Refsum 20-09-2009 10:58
Klart at her kreves det god og avansert styring. Vanlig ryddepraksis virker jo som at en bare skal hive og komprimere det en ikke har bruk for selv.

You have no rights to post comments