Miljø og kollektivtrafikk

Gi oss kollektivinfo i mobilkartet!

Gi oss kollektivinfo i mobilkartet!Ønsker du kollektivinfo i kartet på mobilen din? Ønsker du ruteforslag mellom A og B og visning av nærmeste holdeplass? Bjørn Tennøe ønsker dette, og har benyttet seg av muligheten til et innbyggerinitiativ. Ved å samle minst 300 underskrifter fra Oslos innbyggere har han rett til å få behandlet sitt forslag i  bystyret.

Som han skriver: "Alle moderne mobiler (Android, BlackBerry, iPhone, Nokia, Palm, Sony Ericsson, Symbian og Windows Mobile) kan vise reiseinformasjon og ruteplanlegging i standardkartet. Men i Norge fungerer ikke dette. Grunnen er at kollektivselskap (som Trafikanten og NSB) ikke deler kollektivinfo med kommersielle aktører (som Google)." Dette vil Bjørn Tennøe ha en endring på.

Flott, og offensivt, initiativ som nå er sendt fram til Oslo bystyre.

Les mer på kampanjens nett sider
Les mer på Facebook
Les mer på Origo

Kommentarer   

0 #1 Hans Andreas Fristad, Ruter 17-09-2010 12:19
Hei, Ivar! Vi er kjent med saken. Denne ballen ligger hos Trafikanten, som er et eget selskap med flere eiere enn Ruter. Trafikanten forvalter også rutedata fra mange andre enn Ruter. Utviklingsmiljø et hos Trafikanten er svært oppegående. Vi har tillit til at de løser dette på beste måte. mvh Hans Andreas

Legg til kommentar