Miljø og kollektivtrafikk

Fr.P-styre: Sløser bort 55 millioner årlig i kollektivbyråkrati

Fr.P-styre: Sløser bort 55 millioner årlig i kollektivbyråkratiEn ny rapport gir Oslo kommune knusende kritikk for å bruke unødvendig mye penger på organisering av kollektivtrafikken. Rapporten, som NRK har fått tilgang til, viser at kommunen kan spare inntil 55 millioner ved å endre måten de organiserer kollektivtrafikken på i dag. Rapporten slår nemlig fast at det er omfattende dobbeltarbeid i selskapet Kollektivtransportproduksjon AS (KTP), som er leverandør av kollektivtrafikk i blant annet Oslo og Akershus. Omlag 60 ansatte i administrative stillinger kan kuttes bort.

Tidligere byråd Peter N. Myhre (Frp) var pådriver for den nye organiseringen av kollektivtransporten. Ved å innføre bestiller-/utførerorganisering og små AS-er ,etter modell fra det private næringsliv, skulle han spare masse penger. Årlig å sløse 55 millioner bort i idelogiske eksperimenter er alvorlig. Vi har Holmenkollen, Flexus, Tøyenbadet, IKT, Altea-sykehjem, og altså dette.

Det er utrolig hvor mye det koster Oslos innbyggere å ha eksperimentet med at Høyre og Fr.P. skal styre denne kommunen sammen, med Venstre og Kr.F. som heiagjeng på siden. Når man kaster så mye penger ut av vinduet kan man godt skjønne at det ikke blir plass til tilstrekkelig med sykehjemsplasser og hjemmetjenester.

Les hos NRK Østlandssendingen

Kommentarer   

#1 John 17-01-2011 22:46
Forretningsidee n var jo å knuse etablerte selskaper for å frigi resurser, resursene skulle så privatiseres ned i knusernes lommer, når alt er borte trår knuserne til i rollen som "byggere", og får æren for å bygge opp igjen det de selv har tjent godt på å knuse.
Taperne er skattebetalerne og brukerne av tjenestene selskapene yter.

You have no rights to post comments