Miljø og kollektivtrafikk

Må sette av penger for å ruste opp Akerselva nå

Må sette av penger for å ruste opp Akerselva nåNæringslivet vil ha fortgang i arbeidet med å lage promenade langs Akerselva for å gjøre området tryggere.

Akerselva Næringsforening mener kommunen kan spare store summer ved å sette i gang prosjektet nå, samtidig som de graver i samme området for å utbedre avløpsnettet. – Blir dette gjort i samme prosess vil hele gangveien koste rundt 15 millioner kroner. Bygges den som et eget prosjekt senere vil den koste 50 millioner, sier B. Christian Jenssen, i foreningen. Han mener politikerne burde ta til fornuft og starte arbeidet med det samme.

Foreløpig er det ikke satt av penger i budsjettet for neste år, men næringslivet har ikke gitt opp. Arbeiderpartiet og SV vil ta opp saken i bystyret 7. desember. – Jeg håper at hele bystyret kan gå for dette, sier Ivar Johansen (SV) til NRK Østlandssendingen.
– Det er viktig å ruste opp dette området, som blir brukt av mange. Man burde bruke penger på dette nå, sier jeg blant annet.

Les mer hos NRK Østlandssendingen

Kommentarer   

#1 Bjørn Hjelmerud 01-12-2011 00:46
Lurer på hvor langerne kommer til å slå seg til da.
#2 Marit Lange 01-12-2011 00:47
Området vil bli mer kommers, traddis - og kanskje kjedelig. Blir det nødvendigvis tryggere? En av voldtektene i Oslo skjedde i Slottsparken ..
#3 Tobias Brox 23-12-2011 00:26
Jeg synes det er fint langs akerselva slik det er i dag, jeg tror det vil ødelegge noe av sjarmen med området dersom man skal legge inn mer asfalt og gatelys.

Hva voldtekter, ran og dopsalg angår, gatelys kan kanskje flytte problemet noe, men det løser ikke problemet. Jeg har omtrent aldri før følt meg utrygg noe sted i verden , men etter at jeg leste "ransoffer nummer 351" i Aftenposten har jeg søren meg begynt å føle meg utrygg i Oslo ... og hvor utrygg må ikke kvinnfolk som vandrer rundt alene føle seg når de møter skumle meg på en mørk vei? Det er en ille utvikling - jeg vurderer å melde meg inn i natteravnene uten at jeg helt vet om det har noe for seg ...

"Ransoffer nr 351": aftenposten.no/.../...
#4 Tobias Brox 23-12-2011 00:34
... men når det er sagt, det er selvfølgelig et veldig viktig poeng at når man først gjør gravearbeid så bør ulike prosjekter samkjøres, og man bør gjøre så mye som mulig på en gang. Dette er en situasjon som jeg har sett flere ganger - det graves, legges ned noen kabler eller rør eller noe - deretter legges det asfalt, og kort tid senere graves det igjen på samme sted, oftest for et annet formål eller et annet prosjekt. Jeg kan jo forstå at det lett bare blir slik dersom prosjektene i utgangspunktet er uavhengige av hverandre og går fra uavhengige budsjetter og utføres av forskjellige entreprenører ... men det er allikevel så veldig, veldig bortkastet.

You have no rights to post comments