Miljø og kollektivtrafikk

Fr. P og Ap: Ja til innføring av videoovervåking på trikk og T-bane

Fr. P og Ap: Ja til snarlig innføring av videoovervåking av trikk og T-baneI dagens møte i bystyrets finanskomite hoppet Ap kjapt på Fr.Ps forslag om at "Byrådet bes legge frem en sak om innføring av videoovervåking av trikk og T-bane i Oslo." De to partiene ble stående alene på dette forslaget, og vil derfor bli nedstemt i bystyret.

Kan godt hende det kan bli aktuelt med videoovervåking, men finanskomiteen støttet i stedet et forslag jeg intierte på vegne av SV: "Byrådet bes legge frem en sak om tiltak som kan gi bedre sikkerhet og trygghet både for passasjerer og ansatte i kollektivtrafikken i Oslo".

Det er mange virkemidler som kan tas i bruk for å forebygge og avdekke kriminalitet, vold og trusler på T-bane og trikk. Når Byrådet nå skal utrede mulige tiltak er det nødvendig å vurdere dette i en bredere perspektiv enn Fr.P-initiativet. Videoovervåking er bare et, av flere, mulige alternativer.

Saken behandles i bystyremøtet 25. april

Les bakgrunnen her

Kommentarer   

#1 anette w.michelet klubbleder for osa på t banen 12-04-2012 00:34
Vi må se på sikkerhet i et bredere perspektiv, dvs. At vi må tenke forebyggende, mer personell tilgjengelig på stasjonsområden e og ute på trikk og t bane. Det er ingen storby som har et så dårlig tilbud når det gjelder service og sikkerhet for ansatte og kunder som oslo, hva med en studietur til stocholm?
#2 Anne 21-04-2012 14:30
Flott at dere ser på trygghetstiltak . Personlig service, med betjente vogner som i gamledager ville vært både hyggelig og betryggende. Men videoovervåking har vært et viktig hjelpemiddel for politiet for å oppklare saker, så vi må (dessverre ) ha mye mer overvåking.
Oppklaring av saker er i seg selv forebyggende på sikt.

You have no rights to post comments