Miljø og kollektivtrafikk

Akerselva og klorutslipp: Miljøkriminalitet er alvorlig

Akerselva og klorutslipp: Miljøkriminalitet er alvorligKlorutslippet tok nesten alt liv i Akerselva. Tabben fikk fatale konsekvenser, og både Bellona og Naturvernforbundet anmeldte Oslo kommune for miljøkriminalitet. Likevel vil ikke Oslo kommune godta politiets millionbot.

Ansvarlig byråd Ola Elvestuen (Venstre) sier: "Det som skjedde var kritikkverdig. Det skulle ikke ha skjedd, men vi har gjort mye for å rydde opp. Det som er viktig for oss nå er å rydde opp og få Akerselva tilbake i den tilstand den var i før dette skjedde."

Miljøkriminalitet er alvorlig enten det skjer i offentlig eller privat regi. Og en skal ikke slippe unna ved å si: Ja, men vi gjort mye for å rydde etterpå. Jeg løfter saken til bystyret, og har i dag sendt fram følgende brev til Byrådet:

"I Aftenposten 17.10.1012 står det at Oslo kommune ikke vil godta ilagte bot for klorutslipp i mars 2011 i Akerselva. Byråden er i avisen sitert på at en i samråd med kommuneadvokaten ikke vedtar forelegget. 

Av de begrunnelser som byråden gir til pressen forstår jeg det slik at saken er av prinsipiell karakter. Fullmakten ligger i så fall til finanskomiteen, og jeg ber med dette om at Byrådet fremmer sak for finanskomiteen."

Les nyhetsoppslag i Aftenposten
Les kommentar fra Bellona
Les Oslomarkas Fiskeadministrasjons reaksjon

Kommentarer   

0 #1 Norges Jeger- og Fiskerforbund NJFF 19-10-2012 12:30
Vi lar oss ikke umiddelbart imponere av Oslo Kommunes og miljøbyrådens håndtering av dette. Vi håper at byrådens begrunnelse er at de heller vil øremerke beløpet (eller et større beløp) til å rydde opp. Vi ser på hvordan vi kan følge opp dette, Ivar.

Legg til kommentar