Miljø og kollektivtrafikk

El-bil-debatten går videre....

El-bil-debatten går.....Pål Jensen i Norsk forening mot støy reiser en spennende debatt: Er el-biler egentlig så miljøvennlige? Han skrev blant annet: "- Elbiler bidrar like mye til køer, kork og kaos i byene. De opptar like mye verdifull plass," skrev han blant annet.

Og debatten går her på bloggen:

 

Håvard Pedersen skriver: "Pål Jensen har helt rett. I byene så er eksosutlipp bare et av en rekke problemer som bilismen skaper. I tillegg til de momentene Jensen ramser (at de forårsaker like my kø, kaos og trafikkulykker), kan det og føyes til produksjon av svevestøv fra asfaltslitasje."

Magnus Delsett skriver: "Ikke et argument mot elbilen, men en viktig påminnelse om at det ikke er mulig å løse alle miljøproblemene ved bare å bytte drivstoff på tanken. Men selv om vi først og fremst må jobbe for mindre bil og mer sykkel- gang- og kollektivtrafikk, må vi også ha biler som ikke slipper ut CO2."

Erik Anders Aurbakken skriver: "Holtsmark i SSB har dokumentert at vår El-bil politikk er ineffektiv, både økonomisk sett og i forhold til målet om reduksjon av CO2: http://www.ssb.no/filearchive/...il2012.pdf I motsetning til El-bil tilhengerene, bygger han på analyse av den energiforsyningen vi faktisk har, og ikke spekulasjoner om storstilt overgang til sol- vindkraft."

Mens statssekretær Ketil Raknes i Miljødepartementet skriver: "Jeg mener at Pål Jensen tar feil og at det totale miljøregnskapet for elbiler er positivt. Elbil er jo en del av satsingen på å gjøre bilparken mer miljøvennlig og salget av både hybrid og elbiler har vært rekordstort de siste 5 årene. Resultatet av det er at CO2 utslippende fra nye norske biler blir stadig lavere. Det er også slik at elbiler støyer mindre og ikke bidrar til lokal luftforurensing. I byer som Bergen og Oslo er det et vel så stort problem som CO2-utslipp."

Les debattinnleggene og hiv deg inn i debatten