Miljø og kollektivtrafikk

Kjøp av nye trikker trekker ut

Kjøp av nye trikker trekker ut

"Kollektivtrafikken i Oslo står foran store utfordringer i kommende år. En av utfordringene er kjøp av nye trikker i Oslo. Etter lang tids diskusjon om det var Sporveien, Ruter eller Oslo Vognselskap som skulle ha ansvaret for innkjøpet ble det enighet - trodde man!

Oslo Sporveiers Arbeiderforening har hele tiden ment at nye trikker måtte følge samme prosess som innkjøpet av MX 3000. De som skal bruke de nye trikkene som framtidens arbeidsplass må delta i prosessen. Da får vi de beste trikkene og alle vil få et eierskap til de nye vognene.

Oslo Vognselskap vil ha omkamp. Prosessen har blitt forsinket på grunn av Oslo Vognselskap sin opptreden i Rådhuset. Oslo Vognselskap er også en propp i systemet på andre områder og samferdselsbyråden bør stille seg spørsmål om dette selskapet har livets rett. Det er millioner og spare ved å legge selskapet under Sporveien!," mener Rune Aasen, leder av Oslo Sporveiers Arbeiderforening og hovedtillitsvalgt for de ansatte i Sporveien.

Kommentarer   

+1 #1 Anne Harila 16-07-2014 11:01
Kanskje fjerne hele Oslo Vognselskap? Må man virkelig ha så mange firmaer til å ta avgjørleser, det blir det bare rot og tulll av og koster flere penger.
#2 Miklabjarnir Secundus 16-07-2014 12:57
Det viktigste er at man ikke involverer noen av de som var med på å velge Ansaldo-Breda forrige gang!
#3 Eirik Gram Franck 17-07-2014 13:27
Har prosessene og prosedyrene for utredninger og innkjøp helt tatt over for "sunn fornuft"? Om man tror man kan lage regler for alle problem i et samfunn har man misforstått noe. Dette også jamfør prosessen rundt innkjøp av redningshelikop ter som jo er meningsløst på overtid grunnet blant annet nye retningslinjer og prosedyrer for utredninger og innkjøp.
#4 Sverre Munthe 18-07-2014 14:41
Er det ikke på tide at dette monsteret fjernes fra byens gater? Det er livsfarlig og har ingen som helst mulighet til å unngå situasjoner som brått kan oppstå. Ja, de er elektriske og forurenser ikke, men det burde vel være mulig å få til noe med busser eller andre typer transportmidler ? Hva med å starte utbygging av en type "gondoler" som henger fra skinner noen meter oppe i luften? Jeg var bå studiebesøk hos Siemens i 1980 og så på deres demo-modell av en slik transporttype. Det er 34 år siden!
#5 Baard Belsaas 18-07-2014 14:42
Nei snarere tvertimot, bygg mer sporvei! Byer i nesten alle verdensdeler bygger ut eller bygger nye systemer - på tross av at det er en gammel oppfinnelse er sporvei også framtidens transportmiddel , både i by og forstad.
Forskjellige ensporsbaner har vært testet ut i mange 10-år, men det er bare på noen flyplasser og mange tivolier vi ser de beholdes. Og hvorfor bytte ut noe som virker?
#6 Svein Bjarøy 19-07-2014 04:45
å erstatte trikk m busser er som å gå baklengs inni fremtiden.. byer som har forsøkt Munthes oppskrift går jo nå tilbake til trikk .. trikk er jo det mest fleksible kommunikasjonsm iddel som finnes og som kan gå overalt og der hvor det investeres i nye anlegg skyter eiendomsprisene i været..

You have no rights to post comments