Miljø og kollektivtrafikk

Vi lover ungdomsopprør helt frem til E18-prosjektet skrotes

Vi lover ungdomsopprør helt frem til E18-prosjektet skrotes

Dette er den tydelige meldingen fra 11 ungdomsorganisasjoner: Vi sier klart nei til mer motorvei og forventer at kollektivprosjekter prioriteres til det beste for pendlere, ungdom og klima. Beskjeden kommer fra Oslo Grønn Ungdom, Oslo AUF, Oslo Sosialistisk Ungdom, Oslo Unge Venstre, Grønn Ungdom Akershus, Grønn Ungdom Viken, Viken Sosialistisk Ungdom, Naturvernstudentene på UiO, Oslo Grønne Studenter, Spire Oslo og Oslo Natur og Ungdom.

Vi tilhører Norges største ungdomsorganisasjoner for klima og miljø. Vi ønsker oss en trygg fremtid, uten biltrafikk, klimagassutslipp og helsefarlig luftforurensing. Nå vil faktisk en av tre at regjeringen skal vise samme handlekraft i klimakrisa som i koronakrisa. Nylig kunne vi lese at norsk natur forsvinner bit for bit. Vi kan ikke asfaltere ned mer natur og matjord.

Akkurat nå prøver regjeringen å presse Oslo og Viken til å godta en utvidelse av E18. Samferdselsminister Knut Arild Hareide truer med å trekke støtten til flere viktige kollektivprosjekter: Vekk med lavere kollektivpriser og ny T-bane til Fornebu og Lørenskog. Hareide og regjeringen lever i sin alternative virkelighet, hvor de ikke hører på faglige råd eller lokal motstand. Mer vei gir mer kø og flere biler i byene. Veivesenet anslår at prosjektet vil koste vanvittige 60 milliarder kroner. 45 av milliardene skal komme fra nye bommer. Da må en pendler betale 27.600 kroner i året for å kjøre på ny E18 Asker-Oslo. Det er svinedyrt.

Vi har derfor en bønn til politikerne i Viken og Oslo: Ikke la dere presse. Stå sammen mot Høyre-regjeringen. Vi trenger bedre og billigere kollektivtilbud, raskere tog og flere sykkelveier. Vi trenger noen som stiller ultimatum på ungdommens og miljøets vegne.

Den tidligere miljøministeren sier han «føler seg trygg på» at det er motorvei vi unge ønsker oss. Det gjør vi ikke. Vi lover ungdomsopprør helt frem til E18-prosjektet skrotes.

Kommentarer   

#1 walter karlson 07-07-2022 15:40
Hvorfor er det ingen av dere som får ut fingeren og særger for kabler mellom nord og sør. DET er ikke nødvendig å bruke flere år for å utrede ting som er opplagt nødvendige, Dere kommer sansyneligvis til å utrydde mer natur og dyr med vindmølle prosjektene deres enn kjørnekraft vil gjære, det er vel bare å samenligne vhva fosilt brennstoff har bidratt med, og hva kjørnekraft har bidratt med,Stærste tabba tyskland har gjort er å avvikle kjørnekraften sin og basere seg på putingass.Som hvis dere ikke har fått det med dere forurenser uendeligb mer.Tenk på dyr og natur og ikke bare derees egen angst,Batteridi lla er ikke så veldig rasjonelt, er ikke litium som er løsningen så bruk penger på ny teknologi, Til slutt da dere skall satse på biler så stimulerer dere produsentene til å lage biler som er overlesset med unødvendig elektronikk og luksus som gjør at vidinga går opp i spinninga, Jeg fikk sjokk her om dagen da min østyske nabo proklamerte at vi nordmen gjør så mye for miljøet. vi er vel verstinger på det området, UTREDNINGER gir mye penger i mange lommer og får tiden til å gå, Takk

You have no rights to post comments