Offentlig styring

Samhandling og utvikling i offentlig sektor

Samhandling og utvikling i offentlig sektorSVs landsmøte hadde også fokus på New Public Managenent og organisering av offentlig sektor. Offentlig sektor skal ikke styres etter markedsprinsipper. Ingen barn, syke eller eldre skal settes ut på anbud, slår landsmøte fast i en av sine uttalelser.

SV vil endre styringen av offentlig sektor. Styring etter markedsprinsipper har gitt et dyrere og dårligere tilbud, mener landsmøtet. Et eksempel på feilslått offentlig styring er stykkprisfinansiering av sykehusene. Den har ført til at sykehusene ”har blitt mer opptatte av å operere de mest lønnsomme pasientene framfor å tenke langsiktig og helhetlig, og følge de prioriteringene som politikerne setter.” Blant de andre eksemplene er krav til omfattende rapportering fra lærere som gjør at anslagsvis 1600 årsverk hvert år forsvinner i økt administrasjon.
Les mer her

Kommentarer   

#1 Trond Knudsen 25-05-2009 17:25
Flere forskningsprosj ekter har gått inn i resultatene av helsereformen og sett på utviklingen innen styring på andre områder også. Men det er fortiden lite evalueringer, studier og oppdragsforskni ng på disse områdene. Det er grunn til å anta at offentlig sektor vil forandre seg svært mye de neste 10 årene, så det kan ha noe for seg å jobbe litt langsiktig. Se her for oppsummeringer av ny innsikt fra forskningsprogr ammet FIFOS, som arrangerer konferanse 15. og 16. juni i Drammen: www.forskningsradet.no/fifos, og følg lenke i siste nyhet.

You have no rights to post comments